Business Kuopio

 

Kuopion juhlanäyttely Shanghai Pudongissa 12.–27.10.2017

5.6.2017

Kuopio Shanghain kattojen yllä

Shanghain maamerkki, yksi maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä, Shanghai World Financial Center, esittelee lokakuussa Suomen puhtaan luonnon ja suomalaisen naisen vahvan tarinan. Kuopion kaupunki ja Shanghai Pudong juhlistavat ystävyyttään näyttelyllä kahden viikon ajan lokakuussa 2017. Näyttely tuo esiin luonnonläheisyyden, jota hyvinvointi- ja terveysteknologiaosaamisen kärkikaupunki Kuopio käyttää inspiraation ja hyvinvoinnin lähteenä niin yritystoiminnassa kuin taiteessakin. Suomalaisille yrityksille näyttely on avoin kohtaamis- ja verkostoitumispaikka.

Suomalaisen naisen tarina ja Kuopio – Capital of Lakeland -näyttely Shanghai Pudongissa 12.–27.10.2017 on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa sekä kaupunkien yhteistä kulttuurisopimusta. Näyttelyllä juhlistetaan myös Kuopio-Shanghai Pudong-ystävyyskaupunkisuhteen viisivuotista historiaa. Näyttelytilana toimii, sananmukaisesti ”pilvien yläpuolella”, Yun Jian Art Museum. Museo sijaitsee Shanghai World Financial Centerin 29. kerroksessa.

Näyttelyssä pääosassa on suomalaisen naisen tarina kansainvälisesti tunnetun kuopiolaisen muotoilijan ja lasitaiteilijan Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitaideteoksin. Pohjalaisen taiteessa puhdas skandinaavinen muotokieli yhdistyy värien ja materiaalien rikkauteen.

– Shanghain lasitaiteen näyttely on minulle iso mahdollisuus ja haaste. Näyttelyn järjestäminen Kiinassa avaa paljon ovia kansainvälistymiseeni. Olen jo pitkään tavoitellut taiteeni vientiä, ja tämä näyttely on iso askel, Pohjalainen toteaa.

Lasitaideteosten lisäksi Suomen luonto ja neljä vuodenaikaa tuodaan näyttelykävijöiden aistittaviksi mediateoksin, jotka sisältävät videokuvaa ja luonnonääniä Suomesta. Yksi näyttelyn teemoista on Kuopion rooli Järvi-Suomen pääkaupunkina ja houkuttelevana matkailukohteena. Luontokuvien rinnalla videoissa vuorottelevat Kuopion vahva hyvinvointi- ja terveysosaaminen, korkea koulutus sekä Suomen juhlavuoden teema ”Yhdessä”.

Verkottumista yli kulttuurirajojen

Kiina myönsi arvostetun Exhange and Co-operation Award for Friendship Cities to China -tunnustuksen Shanghai Pudongin ensimmäiselle ystävyyskaupungille, Kuopiolle, vuonna 2016. Tunnustus on ainoa laatuaan suomalaiselle ystävyyskaupungille.

Ystävyyskaupunkisopimus kaupunkien välille on solmittu vuonna 2012, mutta yhteistyö käynnistyi jo vuonna 2000 teknologiakeskusten yhteistyömahdollisuuksien selvittämisellä. Tämän jälkeen toiminta Kuopion ja Shanghai Pudongin välillä on syventynyt edelleen erityisesti koulutus- ja kulttuurivaihdon osalta.

Kuopion kaupunki on yhteistyössä Kuopion alueen kauppakamarin kanssa rakentanut lisäksi merkittäviä verkostoja Kiinan markkinoista kiinnostuneille yrityksille Shanghaihin. Yksi juhlanäyttelyn tavoitteista on, että näyttely toimii suomalaisten yritysten verkostoitumis- ja kohtaamispaikkana.

Yritykset voivat ottaa yhteyttä Ulla Vuoreen, mikäli haluavat järjestää tapaamisia näyttelytilaan.

Lisätietoja:

Tilaa uutiskirje