Business Kuopio

 
 
 
 

Kuopio-Shanghai -yhteistyöverkosto

Kuopion kaupungin ja Shanghai Pudongin yhteistyö käynnistyi teknologiakeskusten yhteistyömahdollisuuksien selvittämisellä vuonna 2000. Kaupungit solmivat vuonna 2012 ystävyyskaupunkisopimuksen ja tämän jälkeen toiminta Kuopion ja Shanghai Pudongin välillä on syventynyt edelleen erityisesti koulutus- ja kulttuurivaihdon osalta.

Kiina myönsi vuonna 2016 arvostetun Exhange and Co-operation Award for Friendship Cities to China -tunnustuksen Shanghai Pudongin ensimmäiselle ystävyyskaupungille, Kuopiolle. Tunnustus on ainoa laatuaan suomalaiselle ystävyyskaupungille. Vuoden 2017 lokakuussa kaupungit juhlistavat viisivuotista ystävyyttään Shanghaissa järjestettävällä juhlanäyttelyllä.

Yhteistyön ensisijaisena lähtökohtana on tukea Kuopion alueen kansainvälistymistä, edistää yritysten liiketoiminnan kehittymistä ja yritysten välistä yhteistyötäja sekä vahvistaa yhteistyötä kaupunkien välillä. Kuopioon onkin tätä varten muodostunut poikkeuksellisen tiivis yhteistyöverkosto. Lue Kuopio-Shanghai -toimintojen kooste.

Yhteistyöverkosto

Kuopion alueen yhteistyöverkoston Shanghai-toiminnoissa muodostavat Kuopion kaupunki, Itä-Suomen yliopisto (UEF), Kuopion alueen kauppakamari, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä (SAKKY). Lisäksi Kuopiossa on paljon yrityskokemusta Shanghaissa toimimisesta. Alueen yrityksillä on käytettävissään luotettavat yhteistyötahot ja kontaktit Shanghaissa. Esimerkiksi Kuopion kaupungin sopimuksen puitteissa Kai Zhan auttaa yrityksiä paikan päällä mm. järjestämällä yhteistilaisuuksia ja koulutuksia.

Yhteistyöverkoston toiminta Shanghaissa, mm:

  • Itä-Suomen yliopiston yliopistoyhteistyö: Opiskelija-, opettaja- ja henkilökuntaliikkuvuus sekä tutkimusyhteistyöhankkeet ja koulutuksen myynti.  Yhteistyöyliopistoja ovat  Fudan University, Shanghai University of Traditional Chinese Medicine (TCM) ja Nanjing University.
  • Kuopion kaupungin ja Shanghai-Pudongin laaja-alainen kouluyhteistyö
  • Savonia-ammattikorkeakoulun toteuttama opettaja- ja opiskelijavaihto, kehittämishankkeet, koulutuksen myynti.  Yhteistyötahoina Shanghai Second Polytechnic Universityn (SSPU) ja Shanghai Institute of Health Sciences (SIHS).
  • Kulttuurivierailut mm. vuorovuosin järjestettävät näyttelyt ja tapahtumat Kuopiossa ja Shanghai Pudongissa. Esimerkiksi vuonna 2015 Kuopion ystävyyskaupungin taiteilijat Shanghai-Pudongista demonstroivat kalligrafiataitojansa yleisölle avoimessa näytöksessä Kuopion Musiikkikeskuksella. Kulttuuridelegaatio Shanghai Pudongista vieraili Kuopiossa syyskuussa 2016. Suomi 100-juhlavuoden yhteydessä järjestetään Ritva-Liisa Pohjalaisen näyttely Shanghai Pudongissa.

Tapahtumat 2017

Lisätietoja:

  • Kuopion kaupunki, Koulutus: opetusjohtaja Leena Auvinen, leena.auvinen(at)kuopio.fi, Kulttuuri: Kuopion Musiikkikeskuksen johtaja Michael Claussen, michael.claussen(at)kuopio.fi.
  • Itä-Suomen yliopisto, kansainvälisten asiain päällikkö Anitta Etula, anitta.etula(at)uef.fi
  • Kuopion alueen kauppakamari, palvelupäällikkö Taina Jutila, taina.jutila(at)kuopiochamber.fi
  • Savonia-ammattikorkeakoulu, kansainvälisten asioiden päällikkö Virpi Laukkanen, virpi.laukkanen(at)savonia.fi
  • Savon koulutuskuntayhtymä, kansainvälisyystiimin puheenjohtaja Markku Jokela, markku.jokela(at)sakky.fi
  • Twitterissä: #kuopioshanghai
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn