Business Kuopio

 

Kuopion kaupunki hakee kuopiolaisia pk-yrityksiä ilmastoviisaiden joukkoon

28.11.2019

Yritys – liity ilmastoviisaiden joukkoon pilotoimaan vähähiilistä yritystoiminnan mallia yhdessä kaupungin kanssa.

Kuopion kaupunki hakee kuopiolaisia pk-yrityksiä mukaan valtakunnalliseen Resurssiviisaiden yritysten ilmastoteot (REIVI) –hankkeeseen. Tavoitteena on luoda yritysten käyttöön työkaluja päästövähennyksiin ja toisaalta selvittää, mitä kaupunki voisi tarjota yrityksille ilmastotekojen vauhdittamiseksi.

Yrityksen on mahdollisuus löytää energiansäästökohteita ja kustannustehokkuutta, saada apua ilmastovaikutusten laskentaan, saada imagohyötyjä ja vastata paremmin jatkossa asiakkaiden vaatimuksiin. Hankkeessa kunnat ja yritykset pilotoivat yhdessä toimintamallia saaden asiantuntija-apua Suomen ympäristökeskukselta ja Motiva Oy:ltä sekä muilta hankkeen kunnilta ja yrityksiltä.

Mukaan hankkeeseen pyritään saamaan jokaisesta kunnasta 2-3 yritystä. Yritykseltä ei vaadita rahoitusta, vaan sitoutumista työkalujen testaukseen, kommentointiin ja osallistumista kahteen kehittämistyöpajaan.

REIVI-hanketta rahoittaa Ympäristöministeriö. Hankkeen toteuttavat resurssiviisaiden edelläkävijäkuntien FISU (Finnish Sustainable Communities) -verkoston kunnat (Joensuu, Lappeenranta, Riihimäki, Hyvinkää, Ii, Forssa, Turku, Vaasa, Kuopio, Lahti, Jyväskylä) sekä Suomen ympäristökeskus SYKE ja Motiva Oy. Hankkeen kesto on syyskuusta 2019 lokakuuhun 2020.

Liity edelläkävijäksi ilmastoystävällisten yritysten joukkoon ja tule mukaan pilotoimaan vähähiilistä yritystoiminnan mallia yhdessä kuntien kanssa!

Lisätietoja:

Ympäristöasiantuntija Minna Kuuluvainen, minna.kuuluvainen(a)kuopio.fi, p. 044 718 2148

Lataa esite tästä

www.kuopio.fi

Tilaa uutiskirje