Business Kuopio

 

Kuopion kaupunki kutsuu yrittäjät ja asukkaat mukaan kehittämään Puijon aluetta

14.1.2019

Kuopion kaupunki on käynnistänyt yrityshaun Puijon alueelle. Kaupungin tavoitteena on löytää toteutusmalli, joka palvelee parhaiten Puijon kokonaiskehittämistä ja vetovoiman lisäämistä. Puijon alueen kehitystyön ja yrittäjän/yritysryppään haun tueksi toivotaan myös asukkaiden ja alueen toimijoiden ideoita. 

Asukkaille ja alueen toimijoille suunnatun ideahaun avulla pyritään ymmärtämään paremmin, mikä alueessa on kuopiolaisten mielestä upeaa ja ainutlaatuista jo tällä hetkellä, ja millaisia ideoita ja ajatuksia heillä on alueen kehittämisestä tulevaisuudessa. Ideoita haetaan kaupungin verkkosivuston kautta avautuvalla alustalla sekä Puijon Hiihtostadionilla ja Apajan Kohtaamossa järjestettävillä pop-up -tilaisuuksilla.

Keskustelu avattu – kaikille avoin ideointialusta nyt avoinna

Keskustelun tueksi on nyt avattu kaikille avoin ideointialusta. Alustaan kerätään eri käyttäjäryhmien, kuten asukkaiden, matkailun ja urheilun, näkökulmasta motiiveja tulla Puijolle sekä ajatuksia sisällöistä, joita Puijolla voitaisiin toteuttaa tulevaisuudessa.

  • Keskusteluun pääsee osallistumaan kirjautumalla verkkoyhteisöön täällä.
  • Lisätietoja ideointialustaan liittyen voi tiedustella Emiilia Kososelta, emiilia.kosonen(at)kuopio.fi.
  • Pop-up -tilaisuudet Puijon hiihtostadionilla 16.1. ja Apajan Kohtaamossa 18.1.
  • Halutessaan keskusteluun ja ideointiin voi osallistua myös Puijon urheilualueen Hiihtostadionilla 16.1. klo 15–19 ja Kohtaamossa 18.1. klo 12–16. Kohtaamo sijaitsee kauppakeskus Apajassa (Kauppakatu 45).

Puijon torni ja maja tarjolla

Kuopion tunnetuimman maamerkin, Puijon tornin, sekä sen juurella olevan Puijon majan vuokrasopimus päättyi vuodenvaihteessa. Yrityshaku Puijon alueelle on nyt käynnissä. Kaupunki toivoo, että Puijon kehittämisestä kiinnostuneet yrittäjät pohtisivat tornin ja majan kehittämisen lisäksi myös mahdollisuuksia, joita Puijon ainutlaatuinen luonto voisi tarjota yritystoiminnalle.

Torniin ja majaan etsitään toimijaa, joka on kiinnostunut kehittämään Puijoa yhdessä muiden kanssa ja haluaa koota ympärilleen Puijo-heimon. Myös Puijon alueesta kiinnostuneilta ohjelmapalveluyrittäjiltä toivotaan yhteydenottoja.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä yritysasiamies Unto Juutiseen, 0447182084, unto.juutinen(at)kuopio.fi

Tilaa uutiskirje