Business Kuopio

 

Liikeideakilpailulla opiskelijoiden ideat yrityksiksi

7.4.2017

Varkauden kauppakamariosasto järjestää 100 uutta leijonaa –liikeideakilpailun paikallisten elinkeinoelämän edustajien kanssa Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi. Huhtikuussa käynnistyvä kilpailu on osa koko vuoden kestävää hanketta, jonka tarkoituksena on edistää yrittäjyyttä, vastuunkantoa ja yhteistyötä koulujen ja työelämän välillä.

Hanke huipentuu 1.12. Leijonan luola –tyyppiseen esittelytilaisuuteen, jossa parhaat liike-ideat palkitaan merkittävillä rahapalkinnoilla.

Kilpailu on suunnattu lukion, AMK:n ja toisen asteen opiskelijoille ja siinä etsitään aitoja ja toimivia liikeideoita Varkauden seudulle. Kilpailun kautta opiskelijat saavat kontakteja liike-elämään sekä mahdollisesti rahoitusta liikeidealleen.

Tavoitteena on luoda pilotointimalli, jolla opiskelijoiden liikeideat voivat tulevaisuudessakin kehittyä yrityksiksi.

”Kauppakamarina haluamme tehdä täällä Varkaudessa jotain uutta ja konkreettista. Tosi mielenkiintoista nähdä kuinka nuoret ottavat tämän kilpailuidean vastaan”, Anne Pääkkönen Varkauden kauppakamariosastosta kertoo.

Paikallisista elinkeinoelämän edustajista hankkeessa ovat vahvasti mukana muun muassa Sahala Works Oy, Elcoline Group, Oy U-Cont Ltd sekä Konjunktuuri Oy. Uusien yritysten perustaminen alueelle on tärkeää myös jo toimiville yrityksille.
”Hankkeen kautta saadaan uutta energiaa paikalliseen yrityselämään. Uusilla yrityksillä on merkittävä vaikutus Varkauden alueen elinvoimaan ja työllisyyden paranemiseen” toteaa toimitusjohtaja Jouko Laitinen Navitas Kehitys Oy:stä.

”Aina kannattaa yrittää, tämä hanke tarjoaa nuorille konkreettisen mahdollisuuden oppia ja kokeilla”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Jyrki Sahala Sahala Works Oy:stä.

Hanke alkaa toukokuun 5. päivänä työpajalla, jossa omaa liike-ideaa aletaan kehittämään asiantuntijoiden ja yrittäjien tuella. Kesälläkään ideoita ei unohdeta, vaan liike-idean työstöön tarjotaan WhatsApp-tukea, ja syyskuussa hanketta jatketaan työpajalla sekä esiintymisvalmennuksella.

Katso liikeideakilpailun Leijona on irti -video

Lisätietoja:

Anne Pääkkönen Varkauden kauppakamariosaston asiamies, anne.paakkonen@konjunktuuri.fi, p.0400 – 298 210

Tilaa uutiskirje