Business Kuopio

 

Maan tärkeimmät liikennehankkeet listattu – Pohjois- ja Etelä-Savosta listalle viitostien parannukset

7.9.2017

Kauppakamarit ovat laatineet listan Suomen liikenneverkon tärkeimmistä korjaus- ja kehittämiskohteista. Kuopion alueen ja Etelä-Savon kauppakamarit ovat yhtä mieltä viitostien kehittämisen tärkeydestä. Liikenneväylien kunnolla ja sujuvuudella on suora vaikutus yritysten kilpailukykyyn ja investointipäätöksiin.

Kauppakamarien liikennehankelistaus on elinkeinoelämän täsmälista alueidemme pahimmista liikenteen pullonkauloista ja merkittävistä kehittämiskohteista. Lista tähtää liikennejärjestelmän pitkäjänteiseen kehittämiseen ja tarjoaa työkalun päätöksentekoon liikenteen rahoituksesta.

– Vienti- ja matkailutulon kannalta viitostien itäisen Suomen keskeisimpänä väylänä tulee vetää ongelmitta ympärivuotisesti molempiin suuntiin. Liikenneyhteyksien toimivuus on keskeinen tekijä, kun yritykset tekevät päätöksiä investoinneista ja toimipaikan sijainnista, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi muistuttaa.

– Itäsuomalainen elinkeinoelämä on yhteisessä maakuntarajat ylittävässä kannanotossaan jo aiemmin vaatinut viitostien parantamista. Hiljattain päätetyn Mikkeli-Juva-välin jälkeen on Kuopio-Leppävirta-välin vuoro, Huhtiniemi linjaa.

– Liikennejärjestelmän suunnittelu on murroksessa. Nyt mietitään askelmerkkejä myös tulevalle maakuntauudistukselle, jossa maakunnille siirtyy vastuuta tienpidosta ja liikenteen suunnittelusta, Keskuskauppakamarin liikenneasiantuntija Kaisa Saario painottaa.

Liikenneväylien kunnolla ja sujuvuudella on Saarion mukaan suuri merkitys alueiden ja yritysten kilpailukyvylle ja investointipäätöksille. Suomi on viennistä riippuvainen maa, jolla on pidemmät etäisyydet markkinoille kuin monella keskeisellä kilpailijamaalla. Hyvillä liikenneyhteyksillä on ainakin osittain mahdollista kompensoida etäisyyksien aiheuttamaa haittaa kilpailukyvylle.

Lisätietoja:

  • Silja Huhtiniemi, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja, silja.huhtiniemi@kuopiochamber.fi, p. 050 – 412 0559
  • Kaisa Saario, Keskuskauppakamarin liikenneasiantuntija, kaisa.saario@chamber.fi, p. 040 – 561 3597

Tilaa uutiskirje