Business Kuopio

 

Pohjoissavolaiset kasvuhalut kartoitettu – nämä 15 yritystä jatkoon

24.3.2017

Yritysten kasvuohjelmaan Pohjois-Savon Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 32 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on kuopiolainen 3D Talo Finland Oy, joka on lähipäivinä kasvattamassa isojen asiakkaidensa listaa. Pohjois-Savon Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat:

Eväsmiehet Oy, Dinersville, Ve-top Oy, Ravistamo Oy, Puijon Huippu Oy, 3D Talo Finland Oy ja Savo-Karjalan Liha Oy Kuopiosta, Kopio-Raksa Oy, Finnserra Oy, Lucia-lasipaviljonki® /Savon Lasituote Oy ja Aktiiviklubi Oy Iisalmesta, PKP-Trading Oy ja RD Technology Center Oy Vieremältä, Fibox Tested Systems Oy Kiuruvedeltä sekä Oy Fragaria Aroma Ltd Leppävirralta.

Yritysten liikeideat liittyvät esimerkiksi lasipaviljonkien rakentamiseen, järjestelmätoimittamiseen, ravitsemuksen asiantuntijapalveluihin, virtuaalitodellisuuteen, teuraseläinhankintaan, luontaistuotteiden verkkokauppaan, kello- ja jalometallialaan ja liharaakapakasteisiin.

Tuomariston puheenjohtaja, Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen iloitsee suuresta määrästä hakemuksia.

“Hakemusmäärä indikoi sitä, että täkäläisillä yrityksillä on halua kasvaa. Valinnoista jouduttiin vähän vääntämään, ja varmasti joitain kovia kasvajia jäi ulkopuolellekin,” Räisänen sanoo.

Joukossa on mm. useampi elintarvike- tai ravintola-alan yritys tai palvelu.

“Globaali megatrendikin on se, että ruokaan ja omaan terveyteen kiinnitetään koko ajan enemmän huomiota.”

Tuomaristoon kuuluvat Räisäsen lisäksi Risto Koivisto, Kuopion kaupunki, Jari Osmala, Fiban, Heidi Nousiainen, Finnvera, Leena Laakso-Seppälä, SAKKY, Terho Savolainen, Iisalmen kaupunki, Suvi von Becker, Talentree ja Mervi Vidgren, Savonia.

3D Talo Finland Oy saamassa uuden, ison asiakkaan

Yksi Kasvupolulle valituista on kuopiolainen 3D Talo Finland Oy, joka auttaa mm. rakennus-, kone- ja terveysteknologiateollisuutta havainnollistamaan virtuaaliteknologian avulla rakennuksia, laitteita ja palveluita.

“Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen on kannattavinta silloin, kun esiteltävä kohde on vielä suunnitteluasteella. Tällöin projektin kaikki osapuolet pystyvät näkemään suunnitelman todellisessa mittakaavassa. Tällaisia kohteita voi olla esimerkiksi rakennukset ja koneet, joiden käyttäjät eivät ole kokeneita suunnitteluohjelmistojen käyttäjiä,” toimitusjohtaja Iiro Naamanka avaa.

Aivan lähiaikoina yritykselle on varmistumassa kumppanuus ison kotimaisen toimijan kanssa. Ennestään 3 D Talo Finland Oy:n kumppaneina ja asiakkaina on suunnittelutoimisto Sweco, rakennusliike Lapti ja maanrakennuskoneiden toimittaja Junttan.

“Haemme sparrausta kansainvälistymiseen ja kysymyksiin siitä, miten vakuutetaan uudet asiakkaat palvelumme tuomasta lisäarvosta”, Naamanka kertoo.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 6.4. ja 16.5. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10×45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen tuomaristo valitsee semifinaalissa 1.6. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja  valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa.

Lisätietoja

  • Iiro Naamanka, toimitusjohtaja 3D Talo Finland Oy, p. 0505626324 iiro@3dtalo.fi
  • Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, Kasvu Open -tiimi p. 045 1303751 maria.hakkinen@roihu.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
————————–
Kasvupolun mahdollistavat Kuopion kaupunki, Iisalmi elinvoimapalvelut, Kuopion alueen kauppakamari, Savon ammatti- ja aikuisopisto SAKKY, Savonia ja Talentree sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.
————————-
*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Aava&Bang Oy.

Tilaa uutiskirje