Business Kuopio

 

Sawosta maailmalle kannusti kansainvälistymään kolmatta kertaa

1.6.2018

Yritysten kasvua ja kansainvälistymistä sparraava Sawosta maailmalle -tapahtuma järjestettiin kolmatta kertaa Kuopion satamassa toukokuun viimeisenä päivänä. Tapahtuman ideana on saada alueen kasvavat, ulkomaankauppaa tekevät ja sitä suunnittelevat yritykset kohtaamaan. Kansainvälisillä markkinoilla pidempään toimineet yritykset ja yrittäjät antoivat ravintola Wanhassa Satamassa vinkkejä kasvuhakuisille yrittäjille.

Maailmalla menestyneet puhujat olivat keskeisessä roolissa tapahtumassa. Kuopiolaislähtöinen Teemu Huuhtanen kertoi pelialan yrityksensä vaiheista. Huuhtasen johtama Next Games Oy on ensimmäinen pörssilistautunut suomalainen pelialan yritys.

”Next Gamesin kansainvälistyminen alkoi The Walking Dead tv-sarjan kautta. Kun saatiin diili, niin ei oltu tehty yhtään peliä. Miten siis tällainen suomalainen firma sai sopimuksen? Vastaus on suhdeverkoston kautta: täytyy rakentaa systemaattisesti toimiva verkosto”, Huuhtanen kertoi.

Isokyröläinen tislaamo Kyrö Distillery Company on tullut tunnetuksi erityisesti maailman parhaaksi giniksi valitusta Napuesta. Toimitusjohtaja Miika Lipiäinen kertoi alkutaipaleesta alkoholin valmistuksen vaikeilla markkinoilla.

”Säännösten takia asiakkaiden kysymyksiin aina ei edes saanut vastata. Timillämme ei ollut kokemusta alasta, mutta lähdimme rakentamaan tarinaamme visuaalisuuden ja arvojemme pohjalta”, Lipiäinen paljasti.

Kansainväliseen menestykseen voi yltää monella tapaa, joista kaikki vaativat sinnikkyyttä. Balmuirin toimitusjohtaja Heidi Jaara kertoi tarinansa vuosikymmen sitten oululaisessa autotallissa alkaneesta yrityksestä, joka on myynyt ylellisyystuotteita jo yli 70 maahan.

Jaara tarjosi kuulijoille myös myynnin vinkkejä: ”Asiakkaalta täytyy kysellä ja häntä pitää kuunnella. Siitä alkaa yhteinen oppiminen, joka johtaa tuotekehitykseen. Näin pystytään jo  ennakkoon ratkaisemaan tulevia ongelmia.”

Paikalliset yritykset saivat tapahtumassa ensikäden ohjeita puhujilta ja asiantuntijoilta. Lavalle sparrattaviksi nousivat pohjoissavolaiset yrityksen Clean Flame, Fantasia Works, RPS Brewing, Eastwood Finland, IDA Audio ja Sansox.

Noin 180 henkeä Kuopion satamaan kerännyt Sawosta maailmalle –tapahtuma toteutettiin alueen eri toimijoiden ja yritysten yhteistyönä. Pääjärjestäjinä tapahtumassa olivat Kuopion alueen kauppakamari ja Savonia-ammattikorkeakoulu. Tapahtuma oli osa kauppakamarin 100 v. juhlavuotta.

Lisätietoja:

Johanna Haapakorva, Kuopion alueen kauppakamari, 050 379 4795, johanna.haapakorva(at)kuopiochamber.fi

Tilaa uutiskirje