Business Kuopio

 

Taiga Concept vie Picea Interior Oy:n liiketoiminnan seuraavalle tasolle

15.2.2017

Taiga Concept on suomalaista puuta ja huippumuotoilua yhdistävä modulaarinen monitilatoimistoratkaisu, joka on herättänyt suurten eurooppalaisten asiakkaiden kiinnostuksen. Asiakkaiden kiinnostus konseptia kohtaan, tunnistettu imago ja sen tuoma lisäarvo sekä tehdyt kaupat ovat antaneet Picea Interior Oy:lle uskon siitä, että Taiga Concept vie yrityksen liiketoiminnan vahvaan kasvuun.

Taiga Concept perustuu uudenlaisiin, kotimaisesta kuusipuusta tuotettuihin monitilatoimistoratkaisuihin, joita ovat esimerkiksi äänieristetyt puhelinkopit ja terveydenhoidon etäpalvelupisteiden ratkaisut. Konsepti erottuu selkeästi useista kilpailijoistaan, joiden tuotteet ovat pääasiassa lasista valmistettuja tilaratkaisuja. Taiga Concept -tilaratkaisuja on toimitettu mm. Microsoftille, Abloylle, Ilmariselle ja YLE:lle.

Picea Interior Oy:n kasvutavoitteena on saavuttaa nopeasti liikevaihdon osalta miljoonaluokka. Sitä reippaammat kasvutavoitteet eivät suinkaan toteudu pelkästään kotimaan markkinoiden kautta, vaan suurempi kasvu haetaan ulkomailta. Siihen tähtäävät toimenpiteet ovat jo käynnissä käytännön tasolla. Tähän liittyen ollaan käynnistämässä reipasta pääomarahoituskierrosta.

Picean toimitusjohtaja Tapani Laukkanen ei ole sisustusalalla mikään eilisen teeren poika, vaan hänellä on pitkä kokemus mm. loistoristeilijöiden yleisten tilojen sisustusratkaisujen toimittajana. Siksi varsin vaativienkin toimistoratkaisujen ja konseptien kehittäminen on Tapanille erittäin tuttua ja luontevaa toimintaa.

– Suomalaiset ovat maailmanlaajuisesti edelläkävijöitä uudenlaisten, innovatiivisten toimistotilaratkaisujen kehittämisessä, kertoo Laukkanen.

Taiga Concept -tilaratkaisujen käyttösovellukset eivät suinkaan rajoitu ainoastaan toimistokäyttöön vaan yrityksellä on meneillään myös terveydenhuollon etäpalvelupisteiden konseptin kehitys yhteistyössä alan merkittävien toimijoiden kanssa.

– Tiiviillä yhteistyöllä suurten globaalien toimijoiden kanssa halutaan varmistaa, että yrityksen tuote- ja palvelukokonaisuus vastaa tulevaisuuden trendejä ja vaativimpienkin asiakkaiden tarpeita, jatkaa Laukkanen.

Laukkasen mielestä jatkossa on tärkeää myös varmistaa, että Picealla, jonka lähiaikojen päämarkkinat ovat Euroopassa, on tuotantorakenteet, jotka mahdollistavat liiketoiminnan nopean skaalautumisen yrityksen suunnitteleman reippaan kansainvälisen kasvun takaamiseksi. Toimituskyky ja laatu ovat alan kovassa kilpailussa erittäin kriittisiä menestystekijöitä ainutlaatuisten käyttäjälähtöisten ratkaisujen lisäksi.

Picea Interior Oy on mukana myös Kuopion Kaupungin Yrityspalvelun vetämässä Next Level -hankkeessa. Laukkanen kertoo saaneensa hankkeelta merkittävää vetoapua mm. yhteyksissä kansainvälisiin asiakkaisiin, joilta on saatu arvokasta asiakastarve- ja toimintaympäristötietoa Taiga Conceptin kehittämiseen.

– Taiga Conceptin innovatiivisten ja modulaaristen monitilatoimistoratkaisujen kautta suomalainen puu ja huippu muotoiluosaaminen tulee olemaan paraatipaikalla maailman johtavien yritysten imagon rakentamisessa sekä arvomaailman viestinnässä ja toteutuksessa, Laukkanen summaa.

Lisätietoja:

Tapani Laukkanen

Toimitusjohtaja / Managing Director
Taiga Concept / Picea Interior Oy
+358 440 854 901
tapani.laukkanen(at)taigaconcept.fi

www.taigaconcept.fi

Tilaa uutiskirje