Business Kuopio

 

Uusia yrityksiä perustettu tänä vuonna aiempaa enemmän – myös sivutoimisen yrittäjyyden suosio kasvussa

26.11.2018

Tammi-syyskuun aikana perustettiin Kuopion seudun Uusyrityskeskuksen maksuttoman yritysneuvonnan avulla yhteensä 29 prosenttia enemmän uusia yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Myös sivutoimisen yrittäjyyden suosio näyttää kasvaneen.

Kuluvan vuoden tammi-syyskuussa perustettiin Kuopion seudun Uusyrityskeskuksen neuvonnan avulla yhteensä 207 uutta yritystä. Tämä on 29 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, jolloin yrityksiä perustettiin 160. Uusia asiakkaita oli tänä vuonna yhteensä 347, mikä on puolestaan kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Yleensä keskimäärin kolmasosa yritysneuvontaan tulevista asiakkaista päätyy yrittäjiksi. Tänä vuonna Kuopion seudun tasolla mitattuna kuitenkin yli puolet uusista asiakkaista on perustanut yrityksen.

– Trendi on erittäin ilahduttava ja varmasti pitkälti hyvän taloustilanteen ansiota. Yritysneuvonnan kautta syntyneiden yritysten liikeideoita on testattu ja kehitetty uusyrityskeskuksissa niin huolellisesti, että nämä uudet yritykset myös kestävät aikaa ja suhdannevaihtelua, toteaa Kuopion seudun Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja Tarja Pöyhönen.

Kevyemmillä yrittämisen muodoilla testataan yritysideaa ja hankitaan lisäansioita

Samaan aikaan, kun uusien yritysten määrä uusyrityskeskuksissa on kasvanut, on myös kevytyrittäjyyden suosio kasvanut. Suomen suurimman laskutuspalvelun, Ukko.fi:n mukaan kevytyrittäjien määrä kasvaa yli 20 % vuodessa. Kevytyrittäjyys on usein ensimmäinen askel kohti yrityksen perustamista. ”Kevytyrittäjyyden avulla voidaan testata, olisiko omalle palvelulle riittävästi kysyntää, jotta itsensä voisi työllistää kokopäiväisenä yrittäjänä”, Pöyhönen kertoo.

Halukkuus yritysidean ja yrittäjyyden testaamiseen näkyy myös uusyrityskeskuksissa. Esimerkiksi Kuopion seudun Uusyrityskeskuksen nettisivuilta löytyvän liikeidean testauspalvelun on löydetty tavaksi ottaa ensiaskel yritysidean kehittämiseksi. Vuoden alusta lähtien Uusyrityskeskuksen neuvojat ovat antaneet kehittämisarviointeja noin 60 liikeideasta.

Lisätietoja: Kuopionseudun Uusyrityskeskus ry Tarja Pöyhönen, toimitusjohtaja p. 0443883085 tarja.poyhonen(at)uusyrityskeskus.fi

Tilaa uutiskirje