Business Kuopio

 

Raimo Sonninen – vesi rauhoittaa kiireisen työläisen

31.5.2021

Bella-Veneet autotallista maailman huipulle nostanut Raimo Sonninen on monessa mukana. Uusimmissa hankkeissa yhdistyvät työ, vapaa-aika ja vesi.

Myytyään noin vuosi sitten yhtiönsä Bella-Veneet Oy:n Raimo Sonninen on ehtinyt perustaa yhteistyökumppaneineen matkailukeskus Saanan ja on nyt mukana toteuttamassa myös huoneistohotellia sekä liikuntahallia Bellanrantaan. Niissä yhdistyy ihanteellisesti työ ja vapaa-aika Kallaveden äärellä.

Bellanpuisto iltakuva_hotellisuunnitelmien havainnekuva

Havainnekuvassa Bellanpuiston rantaan, Saanan kupeeseen, on rakentunut huoneistohotelli. Kuva: QVIM Arkkitehdit Oy.

Sonninen arvelee, että työnteon moodi on muuttumassa. Esimerkiksi kokoustilalta halutaan, että se tuo hyvän fiiliksen ja rauhoittaa. Monet myös haluavat työn vastapainoksi jotain mikä irrottaa töistä. Liikuntahalliin onkin suunnitteilla muun muassa padel-kenttiä ja tiloja kiipeilyyn.

– Entisaikaan vain työ oli tärkeää, mutta lisääntyneen vapaa-ajan myötä ihmiset haluavat myös elämyksiä ja harrastusmahdollisuuksia.

Hotelliin on tulossa kokoustiloja, joista avautuu järvimaisema. Veden rauhoittavan vaikutuksen Sonninen on kotioloissaankin huomannut. Hän on aina asunut veden äärellä – tai se on vähintään näkynyt ikkunasta. Vesi kiehtoo häntä jatkuvasti muutuvine muotoineen tyynestä veden pinnasta synkäksi ja myrskyisäksi.

– Saanassa ihmiset selvästi vetäytyvät mielellään lounaspalaverin jälkeen jatkamaan töitään veden äärelle. Joku valitsee nurkkapöydän ikkunan vierestä ja toinen terassin. Siinä keskittyessään kun pikkuisen nostaa päätään, on vesi ja luonto heti läsnä ja luo hyvää fiilistä.

Vesi elementtinä vei Sonnisen aikoinaan myös veneenrakentamisen pariin. Kun isä ei suostunut ostamaan venettä, teki 12-vuotias Raimo itse kanootin, että pääsi vesille – ja siitä alkoi veneenrakentajan ura. Hän on halunnut laittaa hyvän kiertämään ja sijoittaa venebisneksestä kertynyttä omaisuuttaan kohteisiin, joista on iloa muillekin.

Sonninen näkee, että matkaveneily yhdistää perhettä ja siitä syntyy mukavia muistoja yhdessäolosta vesillä.

– Vanha sanonta on, että jos vapaa-aikaa viettää vesillä, sitä saa tupla-annoksen. Vesillä voi katsella ympärilleen eikä tarvitse vain taivaltaa kapeaa tietä, Sonninen summaa.

Saanassa on myös laivalaituri, josta voi sisävesilaivoilla siirtyä eri paikkoihin tai kierrellä maisemia ihastellen.

Alkuperäinen artikkeli julkaistu Kuopio by nature 2021 vuosijulkaisussa.

Tilaa uutiskirje