Business Kuopio

 

Arktisen alueen liiketoimintamahdollisuudet -työpaja

22.02.2018

Tule mukaan luomaan Pohjois-Savolle arktisen alueen liiketoimintamahdollisuudet -toimenpidesuunnitelmaa. Työpajassa tunnistetaan keskeisiä arktisen tutkimuksen ja liiketoiminnan osaamisalueita, joiden varaan voidaan rakentaa pitkäjänteistä arktista liiketoimintaa. Työpaja kokoaa Pohjois-Savosta arktisen osaamisen toimijoita yhteen luomaan keihäänkärkiä, joiden avulla nopeutetaan pääsyä arktisen alueen verkostoihin ja kumppanuuksiin.

Aika: Torstaina 22.2.2018 klo 12 – 15.30
Paikka: Microkatu 1, Kuopio, Giga-tila, A-aulasta oikealle, 2.krs H-osa
Ilmoittautuminen: Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen tästä.

Ohjelma

Klo 12 – 12.30 ilmoittautuminen ja kahvit
Klo 12.30 – 12.45 johdatus työpajatyöskentelyyn
Klo 12.45 – 15 työpajatyöskentelyä
Klo 15 – 15.30 yhteenveto ja lopetus

Työpajan fasilitaattorina toimii Jyri Wuorisalo, Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Arktisen alueen taloudellinen toiminta on voimakkaassa kasvussa. Alueen laajuus, harvaan asuttu alue, ankarat sääolot ja herkkä luonto asettavat taloudelliselle kehitykselle ilmastonmuutoksen etenemisen myötä erityisiä vaatimuksia; arktinen kestävä kehitys ja turvallisuus onkin osaamisalue, jossa on mahdollisuus luoda uutta kilpailukykyistä liiketoimintaa.

Arktinen alue on ollut entistä enemmän esillä Suomessa kun arktiseen liittyvä kansainvälinen kiinnostus kasvaa. Suomi on ollut Arktisen neuvoston pj toukokuusta 2017 lähtien.

Pohjois-Savossa ei ole strategista toimintaa, jolla lisätään liiketoimintaa arktisilla alueilla. Tämän vuoksi tarvitsemme Pohjois-Savolle arktisen alueen liiketoimintamahdollisuudet -toimenpidesuunnitelmaa. Taustatyötä on valmisteltu yhdessä Savonian, Pohjois-Savon liiton ja Business Finlandin kesken.

Lisätiedot: jyri.wuorisalo(at)savonia.fi, p. 044 785 6914

Tapahtumat kuukausittain

Arkisto

Tilaa uutiskirje