Business Kuopio

 

Kokemuksia Kiinasta, kulttuurista ja kaupankäynnistä, Kuopio

11.04.2017

Kulttuuri-ilta VB-valokuvakeskuksessa ti 11.4. klo 18.00.

Kuopiossa kiinnostavia yhteyksiä Kiinaan: Illassa äänessä valokuvaaja Kirmo Wilén ja mukana myös kuopiolainen pyöräilijä Tumi Turunen Honkongista Pekingiin ja kuopilais-eestiläinen pariskunta, Kima – Graphicsin Kirsi Miettinen ja Marko Ausma.

Huhtikuun kulttuuri-illassa galleristi, valokuvaaja Kirmo Wilén kertoo kokemuksiaan Kiinan matkoistaan. Illan aikan kuulet mm. mitä kannattaa ottaa huomioon ei -länsimaalaisessa kulttuurissa, millaisia pelisääntöjä on, kun tehdään businesta Kiinassa tai miten ylipäätään pärjää arkipäivässä.

Neljä suomalaista valokuvaaja: Hannele Fors, Kalervo Ojutkangas, Markku Saiha ja Kirmo Wilén dokumentoivat Kiinan Hainanin saarella maaseudun muutosta. Kirmo Wilén on vieraillut Hainanin saarella ollen aktiivisin ryhmässä. Yhdeksän vuoden aikana lähemmäs 30 matkaa Kiinaan, useimmiten Hainanille.

Juuri ilmestynyt kirja Kiinaa kuvaamassa, on johdantoa ja kertoo miksi, miten ja milloin tämä projektimme on alkanut. Varsinaisia tuotoksia sitten myöhemmin. Minulle tämä on loppuelämän kestävää.

Kirmo Wilénin tavoitteena on ollut luoda luottamuksellinen suhde tapaamiinsa kyläläisiin ja kuvata heitä heidän arjessaan ja henkilökohtaisessa ympäristössään. Näin hän on pyrkinyt pääsemaan irti asemastaan länsimaisena turistina ja kohtaamaan kuvattavansa mahdollisimman neutraalilta pohjalta perinteistä länsimaista näkemystä välttäen. Aidon kontaktin saaminen kyläläisiin yhteisen kielen puuttuessa on vaatinut kekseliäisyyttä ja itsensä likoon asettamista.

Varsinainen työelämän Kirmo Wilén on tehnyt kansainvälisissä IT-alan yrityksissä ja muutamaan otteeseen YK-rauhanturvatehtävissä kriisialueilla; Kypros 1974-76 ja LIbanon 1988-89.

Kulttuuri-ilta sisältää valokuvanäyttelyn. Liput 6 /8 €.

Ennakkokysymykset:
Puhelin: 0400-701 453 tai +358 44 744 6424
Sähköposti: kirmo.wilen@valolla.fi tai info@vb-valokuvakeskus.fi

Mallia kansainväliseen valokuvausyhteistyöhön. Esipuhe.

Tilaa uutiskirje