Business Kuopio

 

Pohjois-Savon saavutettavuus – Maakuntapäivän seminaari

15.08.2023

Aika: 15.08.2023, klo 14:00-16:00
Paikka: Kuopion Musiikkikeskuksen kamarimusiikkisali, Kuopionlahdenkatu 23, Kuopio

Maakuntapäivän seminaarin aiheena on Pohjois-Savon saavutettavuus ja väylätarpeet. Seminaariin on vapaa pääsy. Osallistumisesta ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon. Seminaarin järjestävät Pohjois-Savon liitto, Savon Sanomat ja Kuopion kaupunki. Tapahtumasta löytyy myös Viitoskäytävän ständi.

Liikenneväylien kunto ja maakunnan saavutettavuus ovat tärkeä tekijä Pohjois-Savon yritysten menestykselle ja alueen vetovoimalle. Valtateiden ja rataverkon ohella Pohjois-Savon taloudelle ja ihmisille ovat hyvin tärkeitä vähäliikenteiset tiet, joilla on paljon talouselämän kuljetuksia ja työssäkäynti- ja palveluliikennettä.

Miten maassamme päästäisiin pitkäjänteisen ja tarpeisiin riittävän väylärahoituksen tielle? Millaisia ovat Pohjois-Savon kärkiyritysten väylätarpeet? Miten Ukrainan sodan vaikutukset heijastuvat maakunnan yritysten kuljetustarpeisiin ja väyläverkkoon?

Näitä kysymyksiä pohditaan Pohjois-Savon maakuntapäivän seminaarissa. Pääpuhujana on Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman. Yritysten puheenvuorot esittävät Yaran projektijohtaja Eero Hemming, Olvin asiakaspalvelu- ja hallintojohtaja Marjatta Rissanen ja Keitele Groupin johtaja Matti Kylävainio.

Lisätietoja Pohjois-Savon liiton nettisivuilla

Ohjelma

14.00 Savolainen sanavalmius -tunnustuspalkinnon jakaminen
14.10 Seminaarin avaussanat, kaupunginjohtaja Soile Lahti, Kuopion kaupunki
14.15 Pääjohtaja Kari Wihlman, Väylävirasto
14.50–15.30 Yritysten puheenvuorot

Eero Hemming, Yara
Marjatta Rissanen, Olvi
Matti Kylävainio, Keitele Group

15.30 Keskustelua
15.55 Päätössanat, päätoimittaja Matti Pietiläinen, Savon Sanomat

Tervetuloa!

Tilaa uutiskirje