Business Kuopio

 

Vastuullisuus tulee, mitä se tarkoittaa mikro- ja pk-yritykselle? -työpaja

24.02.2022

Aika: 24.2.2022 klo 13-16 (kahvit alkaen 12.30)
Paikka: Savonia-ammattikorkeakoulu, Haukisaarentie 2, 74130, Iisalmi (Huone B2078) ja verkossa Teams
Ilmoittautumiset 18.2.2022 mennessä tästä osoitteesta (Paikalle mahtuu 15 henkilöä. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua verkossa. Teams-linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille.)

Yrityksiltä on alettu vaatia enemmän vastuullisuutta ja se näkyy konkreettisesti julkisissa hankinnoissa, yritysrahoituksessa ja yritystuissa sekä asiakaskäyttäytymisessä. Vastuullisuuden huomiointi oman yrityksen liiketoiminnassa on edellytys jatkuvuudelle ja kilpailukyvylle sekä se voi olla myös vaatimus markkinoillepääsyssä. Vaatimus vastuullisuudesta voi näyttäytyä yrityksen näkökulmasta haasteelliselta, mutta parhaimmassa tapauksessa se toimii kannattavuus- ja kilpailutekijöinä ja voi olla jopa merkittävä markkinointivaltti.  Vastuullinen yritys kykenee ymmärtämään liiketoiminnan yhteiskunnallisen vaikutuksen ja tunnistamaan vastuullisuuden mukana tuomat mahdollisuudet.

Yritysvastuusääntelyyn on tulossa lakimuutoksia koko EU-alueella. Työpaja perehdyttää uuteen vastuullisuusajatteluun, joka kytkee ilmastotyön ja luonnon monimuotoisuuden edistämisen osaksi liiketoiminnan kehittämistä.

Savonia-ammattikorkeakoulu (Ilmastoturvallisuuden liiketoimintaverkosto) ja Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut järjestävät -työpajan 24.2.2022 klo 13-16. Työpaja on osa Savonia-ammattikorkeakoulun, Business Kuopion, Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelujen ja Business Center Pohjois-Savon käynnistämää yrityksille suunnattua vihreän siirtymän neuvontakokonaisuutta.

Työpajaan toivotaan mukaan eri kokoisia ja eri vaiheessa olevia yrityksiä toimialasta riippumatta. Tervetuloa mukaan kehittämään yrityksenne vastuullisuutta yhdessä muiden mikro- ja pk-yritysten kanssa!

Työpajan fasilitoi Third Rock Finland Oy, jonka vastuullisuusasiantuntijat ovat työskennelleet kymmenien erikokoisten ja eri toimialojen organisaatioiden kanssa vastuullisuustyön kirittäjänä ja sparraajana. Third Rock on auttanut yrityksiä luomaan ilmasto-, biodiversiteetti ja kompensaatiostrategioiden lisäksi kokonaisvaltaisia vastuullisuusstrategioita.

Tilaisuus on maksuton.

Ohjelma

Klo 12.30 – 13 Kahvit

Klo 13 – 13.15 Tilaisuuden avaus, Jyri Wuorisalo, Savonia-ammattikorkeakoulu

Klo 13.15 – 14.00 Esimerkkejä vastuullisuustoiminnasta

– Kati Lundgren, Kiertotalousosaamista konepajoille -hanke

– Kari Riihola, Kotipizza-ketju

Klo 14.00 – 15.45 Perehdytys päivän teemaan ja työpajatyöskentely, Third Rock Oy

Klo 15.45 – 16.00 Yhteenveto ja jatkotoimet

Lisätietoja:

Jyri Wuorisalo, TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu, jyri.wuorisalo@savonia.fi, puh. 044 785 6914

Tapahtumat kuukausittain

Arkisto

Tilaa uutiskirje