Business Kuopio

 

FinVector Oy hankkii kaksi tonttia Kuopion kaupungilta

27.3.2024

Kuva: Fin Vector/Aku Kukkola. Kuvassa FinVectorin toimitusjohtaja Matthias Krieger (vas), Kuopion kaupunginjohtaja Soile Lahti ja hallintojohtaja Tero Oinonen.

FinVector Oy:n tiedote 27.3.2024

FinVector Oy ja Kuopion kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan FinVector hankkii itselleen kaksi tonttia Savilahden alueelta. Näistä isommalle tontille on jo rakenteilla yrityksen uusi geeniterapialääkkeiden tuotantolaitos, Finport, ja toinen pienempi tontti sijaitsee uuden rakennuksen vieressä. Hankinnan kokonaisarvo on hieman alle 3,9 miljoonaa euroa, ja tonttien yhteispinta-ala on lähes 1,6 hehtaaria.

”Hankinta on investointi tulevaisuuteen, jonka tavoitteena on turvata FinVectorin mahdolliset kasvu- ja laajentumismahdollisuudet. Tämä on vahva sitoumus Kuopion toimintojen pitkäaikaiseen kehittämiseen. Haluamme kiittää Kuopion kaupunkia jatkuvasta tuesta ja sujuvasta hankintaprosessista”, kertoo FinVectorin toimitusjohtaja Matthias Krieger.

Samanaikaisesti uuden huippumodernin tuotantoyksikön rakentaminen on lähellä loppuaan, ja rakennusprosessi on edennyt aikataulun mukaisesti. Urakoitsija Rakennusliike U. Lipsanen Oy luovuttaa avaimet tiloihin huhtikuun alussa, jonka jälkeen toimistojen kalustaminen alkaa.

”Rakentaminen on edennyt suunnitellusti, ja paikka alkaa olla valmis luovutusta varten. Puhdastila-alueella on jo käynnissä lukuisia kvalifiointiprosesseja ja yleiset alueet alkavat näyttää jo ihan oikeilta toimistoilta. Toiselle, pienemmälle tontille meillä ei ole vielä konkreettisia suunnitelmia”, kertoo Tony Lönnbäck, Capital Project Director, FinVector Oy.

Uuden tuotantoyksikön odotetaan aloittavan täysimittainen toiminta vuonna 2025, mukaan lukien valmistusteknologia (puhdastilat). Suuremmassa mittakaavassa tapahtuva tuotanto on tarkoitus aloittaa seuraavan kahden vuoden aikana, riippuen viranomaisten vaatimista hyväksynnöistä.

Lisätietoja:

Aku Kukkola
Communication Specialist
media@finvector.com

Tilaa uutiskirje