Business Kuopio

 

Hybridityölle upeat puitteet Savilahteen – KPY Novapoliksen CoWork avautui

14.3.2022

CoWork on nimensä mukaisesti yhteisöllinen työtila, jossa voi työskennellä yksin tai yhdessä muiden kanssa. Se toimii joustavana lisänä toimistolle sekä vaihteluna yksinyrittäjälle, etätyöskentelijälle, pendelöijälle tai muuten vain vaihtelunhaluiselle.

Kuopiolaisen KPY Novapoliksen CoWork-investointi on valmistunut Microkadun torniin ja avautui tänään 14.3. sekä vuokralaisasiakkaiden että kaikkien muidenkin käyttöön.

Investoinnin arvo on noin kaksi miljoonaa euroa. Sen puitteissa Microkadun tornin kaksi ensimmäistä kerrosta on rakennettu täysin uudestaan. Ikkunaseinälle rakennettu tilava parvi yhdistää kerrokset toisiinsa. Sisutukseen, akustiikkaan ja elämyksellisyyteen on panostettu huomattavasti. CoWorkissa on runsaasti äänieristettyjä vetäytymistiloja erilaisia tapaamisia ja etäpalavereita varten. Ympäristöstä löytyy myös erillinen hiljaisen työn tila sekä Tastory-ravintola ja Hav a Java -kahvila.

”CoWork-konseptia on suunniteltu ja valmisteltu lähes puolentoista vuoden ajan. Se on keskeinen vastauksemme työn muutokseen ja haluamme sen kautta mahdollistaa erinomaiset puitteet hybridityölle. Tavoitteenamme on tuoda kaikkien ulottuville eloisa työpäiväkokemus, joka mahdollistaa sekä oman työn ääreen rauhoittumisen että muiden kohtaamisen”, KPY Novapoliksen kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemi kertoo.

CoWork-ympäristöön kohdistuu paljon odotuksia: ”Entistä useampi yritys kehittää toimistoaan ikään kuin sydäntilana, joka mahdollistaa omien työntekijöiden kohtaamiset ja tiimityöskentelyn. Toimiston rinnalla he voivat hyödyntää CoWorkia. Työntekijä voi silloin valita työ- ja elämäntilanteensa mukaan, työskenteleekö toimistolla, etänä vai yhteisöllisessä CoWork-ympäristössä. Tämä luo asiakasyrityksillemme ihan uudenlaista joustavuutta ja samalla parantaa työntekijöiden työssä viihtyvyyttä”, Huhtiniemi toteaa.

CoWork-ympäristön voi ottaa käyttöön sitä varten kehitetyn applikaation kautta. Applikaatiosta voi hankkia kuukausipassin ja sen kautta varataan vetäytymistilat oman tarpeen mukaan. Jatkossa applikaatio toimii myös avaimena tilaan. ”Voisi sanoa, että CoWork-konseptimme vastaa hieman kuntosalijäsenyyttä. Kuukausipassi on edullisimmillaan vain 59 euroa + alv 24 %. Passin saa applikaation kautta helposti voimaan ja sen voi päättää kuukauden irtisanomisajalla. Myös päiväpasseja on tarjolla”, Huhtiniemi avaa.

Yhteisöllisyyden keskus

KPY Novapolis haluaa CoWorkin avulla myös vauhdittaa yhteisöllisyyttä Savilahdessa.

”Pelkästään Novapoliksessa on noin 200 asiakasyritystä ja -yhteisöä. Tilojamme käyttää noin 15 000 henkilöä. Sen lisäksi Savilahti kokoaa ison joukon muita osaajia. CoWork on paikka, johon kaikkien on helppo tulla mukaan ja kohdata muita. Siellä voi työskennellä rauhassa yksin ja silti olla ihmisten ympäröimänä. Samalla voi syntyä yhteyksiä ja vaikkapa uusia yhteistyömahdollisuuksia. CoWorkissa järjestetään myös yhteisöllisyyttä rakentavia tapahtumia”, KPY Novapoliksen yhteisöpäällikkö Karolina Puntanen kertoo.

CoWork on avoinna arkisin klo  8 – 18. Lounaalle pääsee vapaasti ilman passia arkisin klo 10.30 – 13.

CoWork-tilan suunnittelusta vastaavat kuopiolaiset Partanen & Lamusuo Oy ja Hiili & Timantti Oy. Tilan rakennustyöt on toteuttanut kuopiolainen Rakennusliike Konttinen Oy. Konseptin suunnittelussa ja toteutuksessa on lisäksi ollut mukana suuri joukko muita tahoja, joista suurin osa toimii Kuopiossa.

Lue lisää: www.novapolis.fi/cowork

Lisätietoa: Silja Huhtiniemi, kehitys- ja viestintäjohtaja, varatoimitusjohtaja, KPY Novapolis Oy, silja.huhtiniemi@novapolis.fi, 050 412 0559


KPY Novapolis – osaajien kaupunki.

KPY Novapolis on modernin työpäiväkokemuksen edelläkävijä. Meiltä saat kaiken yrityksesi tarpeisiin – joustsilaavat toimitilat, palvelut sekä osaajat. Samalla tulet osaksi eloisaa yhteisöä ja olet mukana rakentamassa alueemme kilpailukykyä ja elinvoimaa.

Kuopion Savilahdessa ja Siilinjärven Toivalassa sijaitsevilla toimitiloilla on jo 200 asiakasyritystä ja -yhteisöä ja 15.000 käyttäjää. KPY Novapolis on osa KPY-konsernia.

Tilaa uutiskirje