Business Kuopio

 

Kauppakamari edistää kasvua uudistuneena

12.1.2021

Kuopion alueen kauppakamari on lähtenyt vuoteen 2021 vahvasti jäseniään kuunnellen ja entistä voimakkaammin alueen kasvutavoitteisiin panostamalla.

“Uudistuksilla haluamme vastata jäsentemme muuttuviin tarpeisiinsa. Strategian painopistealueita ovat kansainvälisyys, vaikuttaminen ja osaaminen. Tänä vuonna panostamme erityisesti tavoitteeseemme kaksinkertaistaa alueen vientiyritysten määrä vuoteen 2030 mennessä”, kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen kiteyttää.

Viime vuonna käynnistettiin uudenlaisen kasvuvaliokunnan toiminta, joka tähtää erityisesti kansainvälistyvien yritysten tukemiseen. Valiokunta luotsaa tänä vuonna toteutettavaa tiekarttatyötä vientiyritysten määrän tuplaamiseksi alueella vuoteen 2030 mennessä. Tähän tavoitteeseen halutaan selkeämmin panostaa myös operatiivisella työnjaolla.

“Nopeasti muuttunut toimintaympäristö alleviivaa tarvetta uudenlaisille ratkaisuille. Kauppakamarin missio on olla liikkeellepaneva voima ja sen rinnalla olemme aina olleet kokoava voima, joka yhdistää alueen yritysten, julkisen sektorin ja oppilaitosten näkemyksiä. Yhteisellä vientiyritysten määrän tuplaamiseen tähtäävällä tiekarttatyöllä löydämme suunnan ja toimenpiteet, joihin kaikki voimme sitoutua”, kertoo johtaja Johanna Haapakorva.

Kauppakamarin tiimiä on uudistettu panostamalla strategisiin painopistealueisiin ja erilaisiin jäsentarpeisiin. Kasvun ja osaamisen aluekehitystyöstä sekä palveluista vastaa vuoden alusta johtaja Johanna Haapakorva ja jäsenpalveluista, sisältäen mm. koulutukset, tilaisuudet, asiakirjapalvelut ja neuvonnan, vastaa palvelupäällikkö Mari Polvinen. Palveluiden ja aluekehitysprojektien toteuttamiseen osallistuu uudella palveluasiantuntijan toimenkuvalla Mira Koponen.

Käynnissä olevista hankkeista jatkuvat Rajaton Ylä-Savo -hanke 30.9.2021 saakka ja Menestyvä Pohjois-Savon startup-yhteisö -hanke 30.8.2021 saakka.

Kuopion alueen kauppakamarin tiimi 1.1.2021 alkaen:

  • Kaija Savolainen, toimitusjohtaja
  • Johanna Haapakorva, johtaja, kasvu ja osaaminen
  • Mari Polvinen, palvelupäällikkö
  • Jukka Heiskanen, projektipäällikkö Rajaton Ylä-Savo-hanke
  • Pasi Ahtiainen, viestintäsuunnittelija
  • Mira Koponen, palveluasiantuntija
  • Tiina Hartikainen, projektikoordinaattori Menestyvä Pohjois-Savon startup-yhteisö -hanke

Kuopion alueen Kauppakamarin tiedote 11.1.2021

Tilaa uutiskirje