Business Kuopio

 

Kausityöntekijöiden Pohjois-Savoon kokoaikaiseen työllistämiseen tähtäävä verkkosivu futureinsavo.fi on julkaistu

27.4.2021

Future Savo -hankkeessa kehitetyn verkkosivuston tarkoituksena on neuvoa pysyvän työperäisen, oleskeluluvan hakuprosessissa ja tuoda yhteen Suomeen pysyvästä muutosta haaveilevat, esimerkiksi Ukrainasta ja Venäjältä tulevat työnhakijat, ja alueen työnantajat. Sivusto on uraaurtava, koska aiemmin näin seikkaperäistä ohjeistusta ei ole ollut tarjolla Ukrainaksi ja Venäjäksi. Sivusto perustuu hankkeelle tehtyyn Humakin opinnäytetyöhön, jossa selvitettiin oleskelulupaprosessiin liittyviä tuen tarpeita.

Pohjois-Savon Liiton EAKR-rahoittamassa Future Savo hankkeessa Kehitysyhtiö Savogrown vastuulla on ollut kausityöntekijöiden vakituinen työllistyminen alueelle. Jo vuosia on pohdittu, kuinka osa ratkaisua muun muassa eläköitymisen aiheuttamaan työvoimapulaan voisi löytyä työperäisestä maahanmuutosta, ja erityisesti vuosittain alueelle tulevista kausityöntekijöistä. Future in savo -verkkosivusto vastaa tähän tarpeeseen.

”Jo ennakkoon saatujen kyselyjen mukaan tarve ja kiinnostus sivustolle on korkea. Ukrainalaiset odottavat tyypillisesti työhanskat kädessä töihin pääsyä. Sivuston kautta saamme etua heidän toivottamisessa tervetulleeksi juuri Pohjois-Savoon.” toteaa sivuston kehittämisestä vastannut Karoliina Scrypnichenko.

Sivustolle kaivataan käyttäjiä ja palautetta sivuston toimivuudesta. Sivuston markkinoinnin myötä sivuston kautta on jo aiemmin kerätty noin 200 Suomessa työskentelystä kiinnostuneiden pääosin ukrainalaisten ja venäläisten ammattilaisen yhteystiedot. Sivuston jatkokehitystyöhön kaavaillaan kohdennettua työperäiseen maahanmuuttoon keskittyvää hanketta.

Lisätietoja Future in Savo -sivustolta

Tilaa uutiskirje