Business Kuopio

 

Kuopio ja Jyväskylä julkaisivat Dealroom-tietokannan startupeille ja sijoittajille

8.6.2023

Kuopio ja Jyväskylä julkaisivat tänään 8.6. aluekohtaiset startup-ekosysteemialustansa. Uusi alusta tarjoaa tietoa ja dataa startupeista, kasvuyrityksistä, innovaatioista, sijoittajista, rahoituskierroksista ja monista muista näkökulmista Kuopion ja Jyväskylän alueilla, mutta myös kansainvälisesti.

Dealroom-alusta tulee olemaan tärkeä osa Kuopion ja Jyväskylän startup-ekosysteemin kehittämistä ja tarjoaa tärkeää tietoa niin startup-yrityksille, sijoittajille kuin muillekin toimijoille. Dealroomin jatkuvasti päivittyvä tietokanta tarjoaa kattavan näkymän Pohjois-Savon ja Keski-Suomen startup-ekosysteemeihin. Palvelussa on tällä hetkellä listattuna yli 106 startup- ja kasvuyritystä Kuopiossa ja 110 Jyväskylässä.

– Tietokanta täydentyy jatkuvasti ja kehittyy yhdessä ekosysteemin kanssa. Alusta on meille ja alueen toimijoille tärkeä työkalu ja se tarjoaa avointa ja ajantasaista tietoa alueemme startup- ja kasvuyrityksistä sekä yritysten tarvitsemista palveluista.  Samalla se auttaa sekä paikallisia että kansainvälisiä tahoja löytämään mahdollisuuksia seuduiltamme, kertoo Business Kuopion yhteyspäällikkö Anu Häiväläinen.

Kansainvälistä tietoa startup-ekosysteemeistä

Dealroomin startup-ekosysteemialustoja on käytössä eri puolilla maailmaa – tällä hetkellä palvelu yhdistää yli 50 organisaation ja startup-ekosysteemin tiedot ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Pohjois-Amerikkaa. Suomessa Dealroomia käyttävät jo Business Finland, Helsinki, Espoo, Tampere, Oulu ja Turku.

Dealroom-alusta helpottaa yhteistyötä ja vertailua eri ekosysteemien kesken. Alustan avulla kaupungeilla on mahdollisuus seurata, esitellä, navigoida ja nopeuttaa paikallista yrittäjyyttä ja investointeja yhteisöissään. Lisäksi palvelu kokoaa yhteen myös eurooppalaisen startup-kentän uutisia.

– Haluamme, että tietoa startup-yrityksistä, sijoittajista ja eri ekosysteemitoimijoista on tarjolla mahdollisimman helposti ja kattavasti. Uudella alustalla pyrimme kasvattamaan Jyväskylän alueen startup- ja kasvuyritysten näkyvyyttä ja näin helpottamaan esimerkiksi yritysten ja sijoittajien yhdistämistä, kertoo Business Jyväskylän Yrityspalveluiden yritysneuvoja Tiina Järvelin.

Liity mukaan

Dealroom-näkyvyys voi auttaa startup-yrityksiä ja muita toimijoita monella tavalla luomaan kasvun edellytyksiä. Yritykset, joiden tietoja ei löydy Dealroomista ennestään, voivat halutessaan itse liittyä palveluun, joka on maksuton ja kaikkien vapaasti käytettävissä.

– Kuopion ja Jyväskylän alustat ovat nyt aktiivisia, ja tietokanta palvelee sekä yrityksiä että potentiaalisia sijoittajia tarjoamalla reaaliaikaisia datavetoisia oivalluksia startup-toiminnasta. Kannustamme startupeja ja sijoittajayhteisöä lisäämään tietonsa Dealroomin tietokantaan, vinkkaavat Häiväläinen ja Järvelin.

Vieraile startup-ekosysteemialustoilla:

Lisätietoa myös Business Kuopion verkkosivulta suomeksi ja englanniksi.


Tietoja Dealroomista:

Dealroom.co on johtava tietopalvelu Euroopan ja maailmanlaajuisten startupien, kasvuyritysten ja teknologiaekosysteemien osalta. Amsterdamissa vuonna 2013 perustettu Dealroom.co työskentelee nyt monien maailman johtavien sijoittajien, yrittäjien ja hallituksen organisaatioiden kanssa tarjotakseen avoimuutta, analyysia ja oivalluksia startup- ja riskipääoma-aktiviteeteista.

Tilaa uutiskirje