Business Kuopio

 

Kuopio on Itä-Suomen dynaaminen kasvukeskus

23.6.2020

Kuopion alue on aktiivinen ja kehittyvä liiketoimintaympäristö, jossa yritykset kasvavat ja uudistuvat sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Alueen yritysten tukena toimii Kuopion kaupungin yrityspalvelu, joka myös tunnetaan nimellä BusinessKuopio.

BusinessKuopio kokoaa yhteen Kuopion kaupungin yrityksille tarjoamat palvelut sekä aktiivisen kumppaniverkoston toiminnan tueksi. Tarkoituksena on toimia kaupungin ja yritysten välimaastossa, ja tavoitteena on kehittää jatkuvasti alueen liiketoimintaympäristöä yhdessä yritysten kanssa.

– Teemme konkreettisia käytännön asioita, jotka kuuluvat kaupungin hoidettavaksi ja auttavat yrityksiä, kertoo Kuopion kaupungin yrityspalvelun yritysasiamies Unto Juutinen.

Kuopion yrityspalvelu haluaa olla yritysten tukena. Kuvassa vasemmalla Mika Raatikainen ja oikealla Unto Juutinen.

Kuopion yrityspalvelu haluaa olla yritysten tukena. Kuvassa vasemmalla Mika Raatikainen ja oikealla Unto Juutinen.

Yritysten menestystä tuetaan eri toimijoiden ja kehityshankkeiden jatkuvalla yhteistyöllä.

– Olemme aidosti kiinnostuneita yrityksistä ja autamme mielellämme kaikkia tapauskohtaisesti. Se voi olla esimerkiksi taustatietojen hankintaa tai datan keräämistä työvoiman saatavuudesta, toteaa Juutinen.

– Yritämme järjestellä asioita kuntoon, vaikka se tuntuisikin haastavalta, ja olla yrityksille hyvä kumppani, jatkaa yritysasiamies ja Invest in -hankkeen projektipäällikkö Mika Raatikainen.

Kuopio kasvaa ja kehittyy

Kuopio on Suomen yhdeksänneksi suurin kaupunki ja sen vaikutusalueella asuu jopa miljoona ihmistä. Yrityksiä alueella on noin 7000.

– Kaikki toimijat ovat meille tärkeitä ja lisäävät työpaikkoja Kuopion alueella. Me emme valitse tänne sijoittuvia yrityksiä toimialojen perusteella, vaan kaikki ovat tervetulleita, sanoo Raatikainen.

Kaupunki on menestynyt hyvin mielikuvabarometreissä ja on houkutellut paljon uusia työn perässä muuttavia asukkaita.

– Tänne tulee paljon porukkaa muualta katsomaan esimerkkejä siitä, kuinka täällä toimitaan, Juutinen ilmoittaa.

Kuopion kaupungin sisällä tapahtuu paljon muutoksia, jotka vaikuttavat myös toimitilamarkkinoihin. Esimerkiksi Saaristokadun varteen Bellanrannan aktiviteetti- ja elämyskeskuksen läheisyyteen on nousemassa toimistotiloja

– Alueita rakennetaan ja kehitetään, maankäyttöä lisätään, kulkuyhteyksiä parannetaan ja yrittäjille ja sijoittajille rakennetaan laadukkaita tiloja. Tarjolla on erittäin kiinnostavia näkymiä, iloitsee LogisTilan aluepäällikkö Timo Puustinen.

– LogisTilan Kuopiossa tekemä työ on tärkeää. Yritykset tarvitsevat tiloja ja Timo on auttanut meitä niiden etsimisessä. On hyvä olla toimijoita, jotka auttavat tällaisissa asioissa, kiittelee Juutinen.

Alkuperäinen artikkeli ja kuva: LogisTila

Tilaa uutiskirje