Business Kuopio

 

Kuopion kaupunki ottaa yritysten tilanteen vakavasti

30.3.2020

Kuopion kaupunginhallitus keskusteli yritysten tilanteesta 30.3. kokouksessaan. Yritysten toimesta on kaupungilta pyydetty muun muassa vuokravapautusta kaupungin omistamien tilojen osalta.

Kaupunginhallitus totesi, että tässä vaiheessa on mahdotonta arvioida kriisin laajuutta ja kestoa. Viikko sitten 23.3. kaupunginhallituksessa tehdyillä päätöksillä helpotetaan yritysten tilannetta tässä vaiheessa siten, että valtion tai kaupungin päätöksillä suljetut tilat on vapautettu vuokrasta sulun ajaksi. Muiden vuokrien osalta vuokranmaksua voidaan lykätä hakemuksesta enintään 3 kk kerralla. Mahdollisista huojennuksista ja vapautuksista päätetään myöhemmin kokonaiskuvan selkiydyttyä.

Yritysten maksuvalmiutta helpotetaan myös jouduttamalla kaupungin maksuja yrityksille ja lykkäämällä hakemuksesta yritysten suorituksia kaupungille. Lisäksi viivästyskorosta on luovuttu ja perintätoimenpiteitä vältetään.

Valtion tukitoimet tarkentumassa, kaupungin yrityspalvelut ovat varautuneet välittömiin toimiin

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto valmistelivat rahoitusmallin yksinyrittäjille koronavirustilanteessa. Yksinyrittäjät voivat hakea kuntien kautta rahoitusta koronaviruksen aiheuttamiin vaikeuksiin. Haku avataan, kun mallin ja toimeenpanon yksityiskohdat on saatu ratkaistua.

Valtion toimenpiteet sovitetaan yhteen kaupungin toimien kanssa ja kaupungin yrityspalveluissa on varauduttu auttamaan yrityksiä tukitoimien tarkentuessa.

Kaupunginhallituksen 23.3.2020 päättämät tukitoimet yrityksille.

Lisätietoja

  • Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä, puh. 040 502 8192
  • Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen, puh. 044 718 2790
  • Elinkeinojohtaja Jukka Pitkänen, puh. 044 718 2085

Tilaa uutiskirje