Business Kuopio

 

Kustannustuen hakuaika päättyy 23.6, pienten yritysten sulkemiskorvauksen haku avoinna

14.6.2021

 Kustannustuen hakuaika päättyy 23.6 klo 16.15, tapahtumatakuun hakuaika päättyy 31.8. Sulkemiskorvausta haettava 4 kuukauden kuluessa asiakastilojen sulkemisen päättymisestä.

Hallitus on tukenut yrityksiä koronakriisin aiheuttamissa vaikeuksissa luomalla kustannustuen, sulkemiskorvauksen ja tapahtumatakuun. Niiden jaosta päättää Valtiokonttori.

Kustannustuen hakuaika päättyy 23.6. klo 16.15

Kolmannella kierroksella tukeen on tehty muutoksia, joilla tukea voidaan myöntää entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille. Meneillään olevalla hakukierroksella tukea maksetaan vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki olisi laskennallisesti jäänyt alle kyseisen summan. Näin tukea voivat saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät.

Myös tuen ylärajaa on nostettu haun kolmannella kierroksella: tuen yläraja on nyt miljoona euroa, mikä vastaa erityisesti isojen yritysten tarpeisiin. Aiemmilla hakukierroksilla tuen yläraja on ollut 500 000 euroa.

Hae tukea jos:

1. Yrityksellä on y-tunnus,
2. Yrityksellä liikevaihto on pudonnut yli 30 % ja
3. Yrityksellä on vähintään 2000 euroa hyväksyttäviä kustannuksia tukikaudelta.

Hakemus sekä hakuohjeet löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta haekustannustukea.fi.

Kustannustuesta löytyy nyt tietoa yli kymmenellä kielellä. Eri kieliversiot kuvasta Kuka voi hakea kustannustukea, löytyvät osoitteesta valtiokonttori.fi/kustannustuki-muilla-kielilla

Pienten yritysten sulkemiskorvauksen haku on auki

Kustannustuen lisäksi Valtiokonttorista on tällä hetkellä haettavissa myös sulkemiskorvaus korkeintaan 49 henkilöä työllistäville pienyrityksille, joiden toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti. Sulkemiskorvaus koskee yleisesti asiakkaille avoimia ravintola- ja anniskelutiloja, ei kuitenkaan henkilöstö- tai tilausravintoloita.

Lisäksi kuntosalit ja muut liikuntapaikat, jotka joutuivat olemaan suljettuina aluehallintoviraston määräyksestä, voivat myös olla oikeutettuja sulkemiskorvaukseen. Korvausta voi hakea sulkemisajalta, vaikka yritys olisi ennen sitä ollut auki rajoitetusti.

Sulkemiskorvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa asiakastilojen sulkemisen päättymisestä. Hakuohjeet ja tuen tarkat ehdot löytyvät verkkosivuilta osoitteesta valtiokonttori.fi/sulkemiskorvaus

Tapahtumatakuun ensimmäiset takuut on myönnetty

Osoitteesta valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu löytyy kattavat tilastot kaikista tapahtumatakuuhakemuksista ja -päätöksistä. Tilastoista on nähtävissä muun muassa saapuneiden hakemusten määrä ja tapahtuman pääjärjestäjän ilmoittamat alihankkijat, jotka ovat myös takuun piirissä ja oikeutettuja hakemaan korvausta tapahtuman peruuntuessa tai toteutuessa pienempänä viranomaisten asettamien koronarajoitusten takia. Sivuilta löytyvät myös yksityiskohtaisemmat tiedot takuun hakijoista, hakemuksen käsittelytilanne sekä tiedot käsittelypäätöksistä.

Tapahtumatakuuta haetaan Valtiokonttorista tällä hetkellä paperilomakkeella, jonka voi tilata sähköpostitse. Sähköinen hakulomake aukeaa ensi viikon tiistaina 15.6. Valtiokonttorin verkkosivuilta löytyy runsaasti tietoa tapahtumatakuuta ja sen hakemisesta.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote luettavissa tästä. 

Tilaa uutiskirje