Business Kuopio

 

Nostetta Ventures mukana Suomen Startup-yhteisössä

11.10.2021

Suomi on saanut uuden yhteisön, jonka tavoitteena on rakentaa Suomesta maailman paras startup- ja kasvuyritystoiminnan ekosysteemi. Suomen startup-yhteisö, jonka lanseeraustilaisuus pidettiin 7.10. Supercellin uudella toimistolla, tähtää siihen, että startup-yrityksistä tulee merkittävä, uusi talouden ja yhteiskunnan tukijalka Suomeen, ja että jatkossa Suomesta tulee iso osa maailman johtavista teknologiayhtiöistä. Yhteisön perustajajäseninä on joukko nimekkäitä sijoittajia ja startup-yrityksiä, mm. Lifeline Ventures, Maki.VC, Supercell, ja Wolt.

”Ilman muuta haluamme olla mukana näin hienossa yhteisössä, ja osaltamme edesauttaa yhteisön tavoitteiden toteutumista”, kertoo Nostetta Venturesin toimitusjohtaja Heidi Ahonen. ”Erityisen ilahduttavaa on se myönteisyyden ilmapiiri yhteisössä, aito halu toimia laajalti yhdessä koko suomalaisen yhteiskunnan parhaaksi, eikä ainoastaan yksittäisen porukan eduksi. Me tuomme yhteisöön myös savolaista näkemystä”, Ahonen naurahtaa.

Ainoa savolaistoimija Nostetta Ventures ei kuitenkaan ole (sijoittaja kylläkin), sillä yhteisön toimitusjohtajaksi on valittu varkautelaislähtöinen Riikka Pakarinen, joka on entinen europarlamentaarikko ja nykyinen Keskustan varapuheenjohtaja.

”Riikalla on vankkaa kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, joten hänen johdollaan varmasti alkaa asioita tapahtua”, Ahonen lisää. ”Yhteisö on asettanut itselleen selkeitä tavoitteita startup-maailman edistämiseksi, ja identifioinut myös konkreettisia toimenpiteitä, joiden avulla otetaan systemaattisesti askeleita kohti tavoitteiden toteutumista. Tämän hetken päätavoitteet liittyvät muun muassa osaavan työvoiman maahanmuuttoon, englanninkieliseen koulujärjestelmän saatavuuteen ja kotimaiseen huippututkimukseen.”

Heidi Ahonen muistuttaa, että Pohjois-Savossakin on paljon yrityksiä, jotka hyötyvät varmasti startup-yhteisöön liittymisestä. Kasvavalle yritykselle vertaistuki ja suora yhteys muihin samoissa haasteissa kamppaileviin kasvuyhtiöihin tuovat konkreettista lisäarvoa omaan toimintaan. Yhteisö on kaikille kasvuorientautuneille yrityksille avoin.

Lue Suomen Startup-yhteisön tiedote tästä.

http://www.startupyhteiso.com/

Alkuperäinen tiedote Nostetta Ventureksen sivuilla

Tilaa uutiskirje