Business Kuopio

 

Suomen vastuullisin tuote -kilpailu on käynnistynyt!

30.6.2023

Toista kertaa järjestettävä Suomen vastuullisin tuote -kilpailu kamppailee viherpesua vastaan ja tukee kestävää elämäntapaa edustavien tuotteiden menekkiä. Kilpailun voittajan valitsee asiantuntijaraati ja valinnat julkistetaan 2.11.2023. Kilpailun järjestää suomalainen vastuullisuusteknologia-startup Infine.

– Haluamme olla osaltamme mukana edistämässä kestävää elämäntapaa ja tukea sellaisten tuotteiden menestystä, joissa vastuullisuus on otettu huomioon joka osa-alueella, toteaa Infinen toimitusjohtaja Tiina Saukko.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki tuotteet ja palvelut, jotka läpäisevät luottamuksellisen vastuullisuuskuratoinnin. Yritykset voivat hakea mukaan kilpailuun 1.9.2023 asti osoitteessa www.ostavastuullisesti.fi/yrityksille. Tuotteet kilpailevat tänä vuonna kolmessa kategoriassa, ruoka&juoma, pukeutuminen&hyvinvointi sekä koti&vapaa-aika.

Vastuullisuuspaneeli tarkastelee kokonaisvaltaisesti tuotteen tai palvelun vastuullisuusominaisuuksia. Tarkastelussa otetaan huomioon muun muassa ilmastonmuutoksen torjunta, työntekijän oikeuksien kunnioittaminen, ihmisoikeuksien toteutuminen, kotimaisuusaste ja lähituotanto.

Suomen vastuullisimman tuotteen valitsee kestävän tuotannon ja kulutuksen eri osa-alueiden pitkän linjan asiantuntijat, jotka ovat Aalto-yliopiston professori Minna Halme, Suomen Ympäristökeskuksen professori Jyri Seppälä, Opetushallituksen opetusneuvos Anne Liimatainen, Sitran johtaja Markus Terho, BIOS-tutkimusyksikön tutkija Antti Majava ja Jyväskylän yliopiston professori Mikko Mönkkönen.

Vastuullisuuspaneelin valitseman voittajan lisäksi kilpailussa palkitaan yleisöäänestyksen voittajat. Äänestys käynnistyy 15.8.2023 osoitteessa www.ostavastuullisesti.fi.

Vuoden 2022 kilpailun voittajaksi valittiin Järki Särki -kalasäilyke. Yleisöäänestyksessä annettiin lähes 15 000 ääntä, ja sen voittaja oli Vegvursti® Original ja Pepper. Toiseksi yleisöäänestyksessä sijoittui Lotus Luonnonystävän WC-paperi ja kolmanneksi Sinituotteen biohajoavat puhdistusainetabletit. Kunniamaininnan saivat Pure Waste -paidat ja Pöhiskö-aurinkokeräin.

Suomen vastuullisin tuote -kilpailun pääpalkintona on JCDecaux:n tarjoama valtakunnallinen, 50 000 euron arvoinen ulkomainoskampanja.

Lisätiedot:


Infine on perustettu vuonna 2018. Sen liikevaihto vuonna 2023 tulee olemaan noin 0,5 Meur. Kuukausitason Burn Rate on 82 000 euroa.

Tilaa uutiskirje