Business Kuopio

 

Tahkovuorelle kokoontuu yli 300 startupia, sijoittajaa, elinkeinoelämän päättäjää ja opiskelijaa

4.4.2023

Ensi viikolla Nilsiän Tahkovuorella nähdään yli 300 startupia, sijoittajaa, elinkeinoelämän päättäjää ja opiskelijaa, kun kaksipäiväinen Tahko Ski Lift Pitch käynnistyy ke 12.4.2022 klo 11.30. Tapahtumassa nähdään myös kansainvälisiä sijoittajia ja startupeja Virosta, Latviasta, Ranskasta ja Saksasta.

Tahko Ski Lift Pitch -pitchauskilpailun finaali käydään Tahkovuoren huipulle kuljettavassa hiihtohississä, jossa startup-yrittäjät pääsevät pitämään hissipuheensa enkelisijoittajalle. Kuva vuoden 2022 tapahtumasta.

Tahko Ski Lift Pitch tunnetaan tapahtumakonseptistaan, jossa pitchauskilpailun finaaliin edenneet startup-yritykset pitävät hissipuheensa sijoittajalle Tahkovuoren huipulle kuljettavassa hiihtohississä. Pitchauskilpailuun valittiin mukaan yli 40 startupia, jotka kisaavat 10 000 euron rahapalkinnosta. Tänä vuonna mukaan valituissa yrityksissä korostuu vahva tutkimuslähtöisten R2B-tiimien edustus muun muassa ICT-, energia- ja health-toimialoilta.

– Kuopion alueen kauppakamarina haluamme tukea elinkeinoelämän uudistumista ja kestävää kasvua. R2B-tiimit ja startupit ovat keskeinen osa elinvoimaista ja innovatiivista toimintaympäristöä ja siksi on tärkeää, että Pohjois-Savossa tarjotaan mahdollisuuksia paitsi sijoittajakohtaamisille myös yritysten sisäisten TKI-prosessien vauhdittamiseen, taustoittaa tapahtuman vastaava tuottaja Tiina Hartikainen Kuopion alueen kauppakamarista.

Tapahtuman oheisohjelmassa koetaan muun muassa workshopeja, verkostoitumista ja keynote-puheenvuoroja. Lisäksi tapahtuman Reverse Pitching -ohjelmaosio yhdistää tapahtumaan osallistuvat startupit ja kasvuyritykset Siemensin, PeeÄssän ja Savon Voiman etsimään yhdessä ratkaisuja ajankohtaisiin energiasiirtymän ja dataratkaisujen teemoihin.

– Energiasiirtymä on kriittinen ja vaatii laajaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä, ja näemme paljon mahdollisuuksia esimerkiksi joustopalvelujen ja analytiikan hyödyntämisen saralla. Tapahtuma on hyvä tilaisuus verkostoitumiseen ja yhteisten liiketoimintamahdollisuuksien etsimiseen, sanoo Pohjoismaiden ja Baltian sähköistys- ja automaatioliiketoiminnan johtaja Jussi Mäntynen Siemens Osakeyhtiöstä.

Tahko Ski Lift Pitch tarjoaa erinomaisen ympäristön verkostoitumiselle. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 100 opiskelijaa, joista merkittävä osa on kansainvälisiä, Pohjois-Savosta työ- ja harjoittelupaikkoja hakevia tulevaisuuden osaajia. Opiskelijat pääsevät tapaamaan elinkeinoelämän päättäjiä ja pitchaamaan omia liikeideoitaan Student Track -ideakilpailussa, jossa mittaa toisistaan ottavat opiskelijoiden liikeideat sekä mukaansa tempaavat esitykset.

Tapahtumalippuja voi ostaa ti 11.4. saakka verkkokaupasta: www.tahkoslp.com


Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä bisnestapahtuma. Vuodesta 2017 lähtien Tahkolla järjestetty Tahko Ski Lift Pitch tuo yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja eri vaiheen kasvuyritykset. Kuopion alueen kauppakamarin strategisia kasvuyhteisö-kumppaneita ovat Kuopion kaupunki, Savilahti-projekti ja Business Kuopio, KPY Novapolis ja Osuuskunta KPY, Osuma Henkilöstöpalvelut, Itä-Suomen Yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu – Business Center Pohjois-Savo, Kuopio Health, Nostetta Ventures, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Iisalmen kaupunki, Varkauden Navitas Yrityspalvelut, PeeÄssä / Break Sokos Hotel Tahko, Tahkocom, Taustamarkkinat BGMT ja Talentree.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Tiina Hartikainen
kasvu- ja kansainvälistymispäällikkö
Kuopion alueen kauppakamari
tiina.hartikainen@kuopiochamber.fi
p. 044 513 2904

www.tahkoslp.com

Tilaa uutiskirje