Business Kuopio

 

Työmaasähköistyksen kotimainen markkinajohtaja, TSR-ELSITE, laajentaa toimintaansa hankkimalla kuopiolaisen Spine Networks Oy:n liiketoiminnan ja keskittää tuotekehitystoiminnan Kuopioon

20.10.2023

TSR-ELSITE, suomalainen työmaasähköistyksen edelläkävijä, on tehnyt merkittävän askeleen kohti työmaiden sähköverkon tehokkaampaa ja vastuullisempaa hallintaa. Yritys on hankkinut kuopiolaisen tuotekehitysyritys Spine Networks Oy:n liiketoiminnan ja tuonut markkinoille uuden Spine-järjestelmän, joka tarjoaa reaaliaikaista sähköverkon valvontaa ja hallintaa.

Kaupan myötä TSR-ELSITE keskittää tuotekehitystoimintonsa Kuopioon ja tuo yritykseen vahvaa IoT-osaamista tuotespesialisti Aki Lukkarisen ja projektipäällikkö Sami Lyytisen sekä koodaritiimin muodossa.

”Spine-järjestelmä tekee meistä globaalin edelläkävijän työmaasähköistyksen segmentissä”, iloitsee TSR-ELSITE Oy:n toimitusjohtaja Toni Raivo. ”Näemme järjestelmässä laajennusmahdollisuuksia työmaiden kokonaisvaltaiseksi hallintajärjestelmäksi”, Raivo jatkaa. TSR-ELSITE:n toimipisteitä on Suomen lisäksi Ruotsissa, mikä asettaa yrityksen hyvään asemaan Skandinavian markkinoilla.

Kustannustehokasta vastuullisuutta

Kuopiossa kehitetty Spine-järjestelmä toimii keräämällä tietoa työmaalta ja hälyttämällä mahdollisista ongelmatilanteista ennen niiden syntymistä. Siihen liitetään antureita, jotka seuraavat sähköverkon kuorman jakautumista, havaitsevat mahdolliset ongelmat, tarkkailevat työmaan lämpötilaa ja kosteusprosenttia. Järjestelmä tarjoaa reaaliaikaista näkymää työmaan sähköverkosta ja hälyttää asiakkaan määrittämille henkilöille, kun se havaitsee mahdollisia ongelmia. Lisäksi Spine opastaa käyttäjiä tekemään ekologisia valintoja, kertoo reaaliaikaisen sähkön kulutuksen hintoineen ja laskee projektin hiilijalanjäljen, mikä tekee vastuullisuudesta kustannustehokasta.

Spine-järjestelmä ei ainoastaan tarjoa reaaliaikaista valvontaa vaan toimii myös vuokraamoille ja rakennusliikkeille reaaliaikaisena työmaan sähköverkon suunnittelutyökaluna. Lisäksi TSR-ELSITE tarjoaa jatkossa myös perinteistä työmaasähköistyksen suunnittelua erityisesti suurissa projekteissa, kuten laajoissa sairaaloissa, hotelleissa ja telakoilla. Ammattitaitoinen ennakkosuunnittelu on kriittisen tärkeää tällaisissa laajoissa hankkeissa.

Nopeaa kehitystä

Spine Networks Oy on kuopiolainen yritys, joka on erikoistunut älykkäisiin työmaan valvonta- ja hallintaratkaisuihin. Spine-järjestelmän kehitys käynnistyi keväällä 2021 ja on jo osoittanut tehokkuutensa useilla työmailla Suomessa ja Ruotsissa. ”Yritys on kehittänyt tehokkaasti ja päämäärätietoisesti ideaansa eteenpäin. On hienoa, että olemme saaneet osaltamme olla auttamassa ja mukana prosessissa, mm. rahoituksiin liittyen. Toivottavasti voimme olla avuksi myöhemminkin ja yhteistyömme jatkuu”, kertoo Business Kuopion yritysneuvoja Marja-Leena Laitinen.

”Business Kuopion palveluista on ollut valtavasti apua aina rahoituskoukeroiden avaamisesta sparraavaan ja tsemppaavaan vuoropuheluun. Kun tehdään jotain itsellekin aivan uutta pienellä tiimillä, siellä joskus tuntuu jäävän monien asioiden kanssa yksin. Niissä hetkissä jo nopea kuulumisten vaihto toi parhaimmillaan tarvittavan energian jatkaa päämäärätietoisesti eteenpäin”, vakuuttaa Lukkarinen.

”Business Kuopio on ollut Spinen matkassa mukana jo ensimmäisen rahoituksen hakemisesta lähtien, kun projekti oli vielä vasta idean tasolla. Saimme hyviä kontakteja ja vinkkejä rahoituksen laadintaan heti alussa, mikä auttoi meitä rakentamaan selkeää strategiaa kohti tavoitteitamme. Nyt olemme saavuttaneet yhden merkittävän etapin Spinen matkasta ja olen kiitollinen tuesta, jota meille on tarjottu tähän mennessä. Kun on olemassa suunnitelmat, tavoitteet ja aikataulu, on myös tuloksia odotettavissa! Näinäkin rakennusteollisuuden vaikeina aikoina on osattava katsoa tulevaan ja meidän vastauksemme siihen on kehittäminen, jossa tulemme jatkamaan myös yhteistyötä Business Kuopion kanssa.”, lisää Lyytinen.

 

Lisätietoja:

Toni Raivo, TSR-ELSITE Oy, +358 400 533 040, toni.raivo@tsr-elsite.fi

Sami Lyytinen, Spine Networks Oy, +358 40 176 3095 sami.lyytinen@tsr-elsite.fi

Marja-Leena Laitinen, Business Kuopio, +358 44 718 2044, marja-leena.laitinen@kuopio.fi

Tilaa uutiskirje