Business Kuopio

 

Valtatie 5 on kirjattu juuri julkaistuun hallitusohjelmaan

19.6.2023

Kuopion alueen kauppakamarin pitkäaikainen tavoite on toteutumassa: itäisen Suomen elinkeinoelämän pääväylä, valtatie 5 on kirjattu juuri julkaistuun hallitusohjelmaan. Hallitusohjelmassa nostetaan erikseen esiin VT 5:n Leppävirta – Kuopio väli, joka on mutkainen, mäkinen ja yhteysvälillä on alhainen nopeusrajoitus sekä useita vaarallisia tasoliittymiä.

Kuva: Akseli Muraja

”On todella hienoa, että Itä-Suomen ja Pohjois-Savon elinkeinoelämälle tärkeä valtatie 5 Leppävirta-Kuopio -kehittämishanke on nostettu hallitusohjelmaan. Toimiva infra on alueemme elinkeinoelämälle äärimmäisen tärkeä kilpailukykytekijä. Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia, että pitkäaikainen viestimme nousee näin vahvasti esiin hallitusohjelmassa”, korostaa Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen.

Viitostie, yksi Suomen tärkeimmistä valtateistä ja itäisen Suomen pääväylän, Leppävirta – Kuopio väli on kirjattu hallitusohjelmaan yhdessä kahden muun infrahankkeen lisäksi. Viitostiellä liikkuvat vahvat metsä-, elintarvike- ja teknologiateollisuuden kuljetusvirrat. Tiellä kulkee myös muun muassa maatalouden, energiateollisuuden ja yhdyskuntien rakentamisen kuljetuksia. Lisäksi viitostie on merkittävä työmatka- ja joukkoliikenteen sekä matkailun väylä. Elinkeinoelämän tahtotila on, että valtatie 5:lle Helsingistä-Kemijärvelle rakentuu yhtenäinen ja ympärivuotinen väylä, jonka nopeusrajoitus on 100 km/h.

”Olen varma, että tämä panostus tulee parantamaan meidän alueemme yritysten toimintakykyä ja erityisesti houkuttelemaan alueelle uusia investointeja sekä yrityksiä. Tämä antaa uskoa ja rohkeutta panostaa vielä vahvemmin maakuntaamme ja koko itäiseen Suomeen”, summaa Savolainen.

Lisätiedot:

Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen, kaija.savolainen@kuopiochamber.fi p. 040 514 8784


Valtatie 5 (Viitostie) on yksi Suomen pääteistä, joka yhdistää Etelä- ja Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Keski-Lapin Helsinkiin. Tie on keskeinen alueen elinvoiman ja menestyksen tekijä. Viitostie erkanee nelostiestä Heinolan Lusissa ja yhdistyy takaisin nelostiehen Sodankylässä. Tien pituus välillä Lusi-Sodankylä on 910 km. Tie kulkee kuuden maakunnan ja 26 kunnan läpi. Vaikutusalueella asuu noin 400 000 asukasta, toimii 22 000 yritystä ja 151 500 työpaikkaa. 80 % työpaikoista sijaitsee 10 km säteellä Viitostiestä.

Kuopion alueen kauppakamari on liikkeellepaneva voima alueemme kasvulle ja elinvoimaisuudelle. Kauppakamarin 940 jäsentä Kuopion, Varkauden ja Ylä-Savon alueilta edustavat kattavasti Pohjois-Savon elinkeinoelämää.

Tilaa uutiskirje