Business Kuopio

 

Vetovoimafoorumi kiinnosti – tärkeimpänä maakunnan tulevaisuudessa nähdään yhteistyö, osaaminen ja työpaikkakehitys sekä kansainvälisyys

22.3.2021

Maakunnan elinvoiman ja vetovoimakysymyksiin sekä tulevaisuuden suunnitelmiin keskittyvä Pohjois-Savon vetovoimafoorumi striimattiin Kuopion kaupunginteatterilta 18.3. Foorumin teemoina olivat kansainvälisyys, liikenneyhteydet, yhteistyö ja tulevaisuus. Tilaisuus houkutteli lähetyksen ääreen yli sata osallistujaa.

Pohjois-Savon vetovoimafoorumi järjestetään vuosittain Kuopion kaupungin ja kumppaniorganisaatioiden toteuttamana. Tämän vuoden tilaisuus toimi samalla Future Savo -hankkeen loppuseminaarina.

– Alueen toimijoiden yhteistyöllä on huomattava merkitys Pohjois-Savon elinvoimaisuudelle ja vetovoimalle. Erilaiset vuorovaikutusfoorumit ja yhteiset hankkeet ovat tapa kirkastaa yhteistä näkemystä alueen kehittämisestä sekä yhteisestä tekemisestä, Kuopion kaupungin strategiajohtaja Sirpa Lätti-Hyvönen kertoo.

– Pohjois-Savo on vahvassa nousukiidossa maakuntien välisessä kisassa, korostaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren ja viittaa Kuopion juuri saamaan kakkossijaan suurten kaupunkien vetovoimavertailussa.

Tilaisuuden juontaja Toni Auvinen johdatti foorumin ohjelmaa eteenpäin. Puhujina olivat Itä-Suomen yliopiston, Traficomin, House of Laplandin sekä Savon Yrittäjien edustajat. Kommenttipuheenvuoroja saatiin Kuopion alueen kauppakamarilta, Siilinjärven kunnalta ja Pohjois-Savon liitolta. Tilaisuus oli vuorovaikutteinen ja myös osallistujien kommentit huomioitiin.

– Kaikki kuntien ja seutukuntien yksittäiset vetovoimatekijät satavat loppujen lopuksi yhteiseen laariin. Monesti ei ole kysymys niinkään rahasta kuin yhteisestä tahtotilasta ja selkeästä visiosta, Aikio-Tallgren kertoo.

– Future Savo on onnistunut yhteinen veto- ja pitovoiman pilottihanke ja hankkeessa luotujen toimintojen turvaaminen jatkossa on yksinomaan fiksua.

Foorumin yhteydessä toteutettuun avoimeen äänestykseen saatiin 69 vastausta. Kysymyksenä oli: ”Mikä on tärkein asia Pohjois-Savon tulevaisuuden kannalta?”. Vastauksissa korostuivat yhteistyö, osaaminen ja työpaikat. Tulosta kommentoinut maakuntajohtaja Marko Korhonen painotti myös kansainvälisyyden ja uusiutumiskyvyn merkitystä.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa youtubessa osoitteessa 1.4.2021 saakka.


Future Savo -hanke pähkinänkuoressa

Future Savo on maakunnallinen kehityshanke, jonka tavoitteena on kehittää Pohjois-Savon vetovoimaisuutta. Hankkeessa parannetaan alueen työvoiman saatavuutta, arjen sujuvuutta ja asukkaiden sitoutumista alueeseen. Hankkeen myötä Pohjois-Savosta tehdään maakuntaohjelman tavoitteen mukaisesti halutuin elämisen ympäristö. Hankkeen toteuttajina toimivat Iisalmen kaupunki, Kuopion kaupunki, Kehitysyhtiö Savogrow Oy sekä Navitas Kehitys Oy. Hankkeen rahoittajina toimivat Euroopan aluekehitysrahasto, Pohjois-Savon liitto ja hanketta toteuttavat kunnat.

Pohjois-Savon vetovoimafoorumi 18.3.2021 (Kuopion kaupunki / Future Savo hanke). Vastauksia 69. Toteutettu Avarasti Oy:n kanssa.

Tilaa uutiskirje