Business Kuopio

 

Vuoden Yksinyrittäjällä puhuminen sydämen asiana

27.4.2022

Kuopion Yrittäjät palkitsi 27.4. Kuopion kaupunginjohtajan ja yrittäjien yhteisessä aamutilaisuudessa Jukka-Tapio Keräsen vuoden 2022 Yksinyrittäjä -tunnustuksella.

Sohvalla istuu kaksi miestä, Jukka-Tapio Keränen ja Janne Seppälä. He pelaavat kivi-paperi-sakset peliä ja nauravat.

Jukka-Tapio Keränen oli iloinen saamastaan Yksinyrittäjä -tunnustuksesta. Janne Seppälä kävi onnittelemassa palkittua. (Kuva Merja Palm)

– Jukka-Tapio on vuonna 2008 alkaneella yrittäjäurallaan muuttanut koko liikeideansa, kun taikuri Alfrendo jäi eläkkeelle, ja Jukka-Tapio kehitti tilalle Tiimihengen yritysten kommunikaatiotaitojen kehittämiseen. Jukka-Tapio on laajasti verkostoitunut yrittäjä, joka omalla positiivisella toiminnallaan verkostoissa auttaa myös muita yrittäjiä, sanoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Janne Seppälä palkitsemisen perusteista.

Taikurista tiimihengen luojaksi

Taikuri Alfrendo Ky:n Jukka-Tapio perusti vuonna 2008. Taikurina hän heitti keikkaa vuoteen 2019, veti vuosien aikana noin 2400 esitystä, alueena koko Suomi, ja ”Pohjois-Norjasta Barceloonaan”.

– Kahdentoista vuoden kiertämisen jälkeen tajusin, että lapsilleen on helpompi olla läsnä, jos on samalla paikkakunnalla heidän kanssaan. Siitä alkoi uuden liikeidean kehittely, ja seuraavana vuonna syntyi Tiimihenki, kertoo Jukka-Tapio yritystarinaansa.

– Tiimihenki-koulutusten tavoitteena on parantaa työyhteisöjen ilmapiiriä ja motivaatiotasoa sekä saada työntekijät tuntemaan onnistumisen iloa. Ja tämä kaikki tapahtuu työyhteisön kommunikaation kehittämisen eli keskinäisen puhumisen kautta, valottaa Jukka-Tapio koulutusten sisältöä.

Kaksi vuotta perustamisen jälkeen Tiimihenki on valtakunnallinen toimija, jossa mukana on seitsemän kouluttajaa.  Jukka-Tapion tavoitteena on viiden vuoden perspektiivillä luoda Tiimihengestä brändi, jossa valtakunnallisesti on mukana 600 kouluttajaa, ja liikevaihtoa on 50 miljoonaa. Tiimihengen tuotteet on suunnattu isojen yritysten 5–15 hengen tiimeille.

Kauppaa verkostojen kautta

Jukka-Tapio on ahkera verkostoituja, jonka yksi motto on ”puhu kaikkialla kaikille”. Sitä kautta kauppaa syntyy myös verkostoissa. Paitsi Yrittäjissä, hän on mukana myös BNI Timantissa, ja hänet palkittiinkin vuoden 2021 Suomen parhaana BNI liikekumppanina.

– Tiimihengen tuotteiden myyminen on helppoa, sillä saamamme palautteen mukaan Tiimihengen konsepti on uusi ja erilainen, ja se auttaa tiimejä kehittämään yhteistyötään niin, että myös liikevaihto nousee, sanoo Jukka-Tapio ja kehottaa ihmisiä puhumaan keskenään.

Lisätietoa palkitsemisesta Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Janne Seppälä, puh. 044 062 0722


Kuopion Yrittäjät jakoi ensimmäistä kertaa vuoden Yksinyrittäjä -tunnustuksen tammikuussa 2012. Kuopion Vuoden Yksinyrittäjä -tunnustuksen keskeiset kriteerit ovat seuraavat:

  • valittava yritys on hoitanut vastuunsa ja velvoitteensa (taloudellinen tasapaino)
  • ollut Kuopion Yrittäjien jäsen vähintään 5 vuotta
  • valittava yritys on omalla toimialallaan tunnettu, erottuu positiivisesti joukosta

Tilaa uutiskirje