Business Kuopio

 

Satu Nisu – muotoilija ja suunnittelija

24.11.2021

Pyysimme jokaiselta videotuotantoon osallistuneelta pienen tarinan projektiin osallistumisesta. Satun video on neliosaisen videosarjan ensimmäinen. Videossa ollaan käsityön ja luovuuden ympärillä, joissa inspiraationa luonto. Lue Satun tarina ja katso täynnä tunnetta oleva video!

Kun sain kuulla, että minut haluttaisiin mukaan videoprojektiin, oli ensimmäinen ajatukseni, että ”miksi minä?”. Mutta olihan se minulle ilo ja kunnia, kun kysyttiin mukaan, joten totta kai lähdin! Tunsin olevani ylpeästi kuopiolainen ja haluan mielelläni olla osana Kuopion tarinassa.

Videon teko oli mahtavaa. Tallistudion Jukan kanssa työskentely kävi niin helposti ja vaivattomasti. Kun on ammattilainen asialla ei tarvinnut miettiä mitä seuraavaksi, ja millä tavalla pitää tuoda itseään esille. Jukka ohjasi ja tiesi mitä tehdä. Minulla meni videota tehdessä monta kertaa kylmät väreet, sillä oli uskomatonta, miten Jukka sai vangittua ne tunteet mitä koen työtäni tehdessä ja sitä ajatellessa.

Kuopiossa ehdottomasti rakkain paikka minulle on Puijo. Puijon metsästä saan inspiraationi tekstiiliini. Vietän siellä päivittäin aikaa, kun kuljen metsän läpi töihin ja takaisin kotiin. Siellä haaveilen ja siellä unelmoin ja siellä luovuuteni lähtee liikkeelle ja keksin uusia ideoita.

Olen muuttanut Kuopioon parikymmentä vuotta sitten, enkä enää voisi kuvitella muuta paikkaa missä asua. Rakastan Kuopion metsiä ja järviä. Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Täällä on rauhallista ja turvallista ja tänne on aina ihana palata maailmaltakin. Paikka, jonka tunnen omakseni ja kodikseni – sitä Kuopio on minulle.


Tämä videosarja on ”Oivalluksia elämästä” -tuotannon toinen osa. Täynnä hyvää tunnetta olevien lyhyiden filmien toinen osa kertoo neljä inspiroivaa tarinaa Kuopion alueen nuoremmista osaajista ja vaikuttajista. Mukana ovat liikunnanohjaaja ja triathlonisti Aki Hurula, Jonas and I -yhtyeen Roope Hakkarainen, Kuopioon asettunut markkinointiassistentti Jade Jiminez sekä muotoilija Satu Nisu. Videot julkaistaan pienen tarinan kera.

Tuotannon ensimmäinen osa koostui kuuden videon sarjasta, missä mukana ovat kansainvälisesti tunnettu lasitaiteilija ja muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen, työyhteisövalmentaja (Hiljainen mieli Oy) Hanna Kumpulainen, konserttimestari ja ammattiviulisti Lila Watanabe, LujaBetonin toimitusjohtaja ja triathlonisti Mikko Isotalo, hallitusammattilainen Tarja Tikkanen sekä Talentreen senior adviser Mika Sutinen. Katso myös videotuotannon ensimmäinen osa: Oivalluksia elämästä – YouTube

Tilaa uutiskirje