Business Kuopio

 

Kuopiolainen design näyttävästi esillä Habitaressa

28.8.2019

Kuopiolainen design ja sen huippuosaajat suuntaavat yhteisvoimin Suomen suurimpaan huonekalu-, design- ja sisustustapahtumaan Habitareen, Helsinkiin 11.–15.9.2019. Yhteisosastolla ”Kuopio Design” on esillä kymmenen kuopiolaista yritystä sisustuksen, muotoilun ja suunnittelun aloilta. Kuopio Goes Habitare -kokonaisuuden koordinoi Savonia-ammattikorkeakoulu yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa.

Kuopiolainen design on tunnetuimpien nimien suhteen kansainvälisesti tunnustettua, mutta kuopiolaisen osaamisen kirjoon mahtuu laaja-alaisesti paljon muutakin oivaltavaa ja rohkeaa suunnittelua ja muotoilua. Tänä vuonna kuopiolaiset sisustuksen ja muotoilun ammattilaiset, Savonia ja Kuopion kaupunki päättivät yhdistää voimansa ja tarttuivat niin sanotusti härkää sarvista. Yhdessä tavoitellaan parempaa näkyvyyttä, uusia verkostoitua ja kontakteja.

–  Oli mukava huomata, miten tällaiselle yhteistyölle on selkeästikin kysyntää alueellamme. Minulle itselleni on todella tärkeää, että saamme lujitettua yhteistyötä muiden alueemme toimijoiden kanssa ja viedä alueemme osaamista ja tietoutta osaavista yrityksistä eteenpäin muualle Suomeen, kertoo Essis by Lasilinkin Vision director Essi Sundman.

Yhteistyö ryhmän kanssa on tiivistä ja se näkyy yhteishengen lisäksi myös taidokkaasti suunnitellulla osastolla, jonka toteuttivat Savonia-ammattikorkeakoulun sisustusarkkitehtuurin opiskelijat.

– Kuopio etenee aktiivisesti kohti taiteen, kulttuurin ja designin kaupunkia. Nuoria osaajia ja uusia oivalluksia syntyy jatkuvasti. Tule tutustumaan kuopiolaiseen osaamiseen Kuopio Design osastollemme 6m41, vinkkaa Savonia-ammattikorkeakoulun lehtori Ulla Pekkarinen.

Lisätietoja

Tilaa uutiskirje