Business Kuopio

 

Kuopio goes Habitare 2019

Kuopiolainen design ja sen huippuosaajat suuntaavat yhteisvoimin Suomen huonekalu-, design- ja sisustustapahtumaan Habitareen, Helsinkiin 11.-15.9.2019. Kuopio Design -osasto esittelee kymmenen kuopiolaista yritystä sisustuksen, muotoilun ja suunnittelun aloilta. Tavoitteena saada parempaa näkyvyyttä yhdessä, verkostoitua ja luoda uusia kontakteja. Kuopio Goes Habitaren koordinoi Savonia-ammattikorkeakoulu yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa.

Tule tutustumaan osastoomme Kuopio Design – 6m41!

Mukana 10 kuopiolaista yritystä – lue lisää!

Kuopio Design

Kuopiolainen design on laaja-alaista, arvostettua, oivaltavaa ja rohkeaa sekä kansainvälisesti tunnustettua. Tänä vuonna kuopiolaisen sisustuksen ja muotoilun ammattilaiset ovat yhdistäneet voimansa ja esiintyvät Habitaressa yhteisosastolla Kuopio Design. Osaston on suunnitellut Savonia-ammattikorkeakoulun sisustusarkkitehtuurin opiskelijat. Mukana osastolla on kymmenen yritystä sisustuksen, muotoilun ja suunnittelun aloilta. Yhteistyö ryhmän kanssa on tiivistä ja se näkyy yhteishengen lisäksi myös taidokkaasti suunnitellulla osastolla. Tule tutustumaan kuopiolaiseen designiin, (osastolla 6m41).

Habitare

Habitare – Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma, inspiroi, tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare myös nostaa esiin uuden suunnittelijasukupolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua.

Habitaren 2019 teema Mindspaces – Mielen tiloja, liikkuu materiaalisen ja aineettoman sekä todellisen ja kuvitteellisen välissä. Teema heijastuu myös tapahtuman ohjelmassa, jossa korostuvat aistit ja vastuullisuus. Tutustu Habitaren ohjelmaan täältä.


Design from Kuopio

Kuopiolaisen designin pitkä ja arvokas historia koulutuksen, alan yritysten ja kansainvälisesti tunnettujen ammattilaisten keskuksena on luonut kaupunkiin omaleimaisen designkulttuurin. Kuopiolainen design on laaja-alaista, arvostettua, oivaltavaa ja rohkeaa. Muutamina esimerkkeinä Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitaideteokset, skandinaavista muotoilua edustavat hiljaisen tilan ratkaisut Taiga Conseptilta, otsikoihin noussut oivallus panimomoteollisuuden puolelta RPS Brewingilta ”Let’s settle this like adults”, Partanen & Lamusuon arkkitehtuurilliset ratkaisut ja tilataiteet mm. kaarisairaalan julkisivu, sekä monia muita – Taiteen ja designin kirjo on Kuopiossa ainutlaatuinen!

Kuopio etenee kohti taiteen, kulttuurin ja designin kaupunkia aktiivisesti. Kansainvälisten tunnettujen tapahtumien, kuten Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman ja Anti-Festivaalin lisäksi myös muotoilua ja pienyrittäjyyttä kannustetaan. Tästä esimerkkinä Kuopiossa vuosittain järjestettävä itäsuomalaisen muotoilun kaupunkitapahtuma, Design Week Kuopio.

Finland – The home of unique ideas for a Nordic lifestyle

Finland is known for unique, sometimes peculiar, but always memorable things. But what makes Finnish lifestyle, design, and fashion so special? (Video by Business Finland)

Kuopio – Inspiration from the Capital of lakeland

Behind the desing and inspiration is Finnish unspoilt nature and water – Kuopio is the capital of Lakeland. A leader in health and wellness expertise, the growing city is strongly characterized by education and research, culture, tourism and a diversity of businesses. In Kuopio, closeness to nature is a source of inspiration and wellbeing in both business and art. Located between East and West, with snowy winters and bright summers, Finland has a number of fascinating contrasts. The weather varies during four seasons; winters bring snow and clear skies, in summer it’s warm enough to swim in the thousands of lakes in Finland.

Richness of Culture

Kuopio is known for its high-class culture and cultural services. Culture has always had a strong impact on both the region of Kuopio and the whole of Eastern Finland. Dance, movies, photography and children’s culture are deeply rooted in the everyday life of the city. The cultural events of Kuopio are definitely worth experiencing. The summery Kuopio Dance Festival is one of the most unique and famous annual dance celebrations in the Nordic countries. It stages performances for dance groups from all over the world. Kuopio Music Centre is one of Finland´s most important conference and concert centers with exceptional acoustics, and also home to Kuopio Symphony Orchestra.


Yritykset

Delegaatio

 • Essi Sundman, Essis By Lasilinkki
 • Harri Holopainen, Ergo-kalusteet
 • Mika Tikkanen, Omniwood
 • Pekka Aho, AH-talotekniikka
 • Satu Nisu, Satu Nisu Design Oy
 • Tiina Ruotsi, Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi
 • Mervi Halone, Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi
 • Marjo Vartiainen, Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi
 • Anu Mantsinen, Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi
 • Ulla Pekkarinen, Savonia-ammattikorkeakoulu
 • Amphion
 • Emilia Karelina, EK for kids
 • Kuutakoski
 • MooWoo

Kumppanit


Yhteisosaston organisoinnista vastaa Savonian JoMyy-hanke, missä kaikki osallistuvat yritykset ovat mukana. JoMyy-hankkeen tavoitteena on kehittää uudet tavoitteet mahdollistava toimintamalli, vientimyyntivalmiuk­sien luominen ja parantaminen. Rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto ja ELY-keskus. Yhteistyökumppanina Kuopio Goes Habitaressa on Kuopion Kaupunki.

Tilaa uutiskirje