Business Kuopio

 

Yksinyrittäjätuen hakemusten käsittelyssä on kiivas tahti Kuopiossa

23.4.2020

Kuopion kaupungin yrityspalvelu avasi yksinyrittäjätuen haun 15.4.2020 ensimmäisten tukea myöntävien tahojen joukossa. Lähes 400 tulleesta hakemuksesta on käsitelty tai käsittelyssä 91 hakemusta ja tukea on myönnetty kaikkiaan n. 114 000 euroa.

Yksinyrittäjän avustus on 2 000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.–31.8.2020 välisenä aikana syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 30.9.2020.

– Ensimmäisen viikon aikana olemme saaneet kaikkiaan 381 hakemusta yrittäjiltä, joka on noin 10 prosenttia alueemme yksinyrittäjistä. Myönteisiä tukipäätöksiä olemme tehneet jo 57 yksinyrittäjälle, kertoo Kuopion kaupungin elinkeinojohtaja Jukka Pitkänen.

Kuopion kaupungin yrityspalvelun kautta myönnettävä yksinyrittäjätuki on suuruudeltaan lähes 4,2 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa 2 089 hakukriteerit täyttävää myönteistä päätöstä. Hakemukset saadaan käsittelyyn viimeistään viikon sisällä hakemuksen saapumisesta.

– Hakemusten käsittelyaikaan vaikuttaa olennaisesti se, miten hyvin yrittäjät ovat täyttäneet hakemuksensa. Mikäli keskeisiä liitteitä puuttuu tai hakemus on täytetty virheellisesti, kestää hakemusten käsittely silloin pidempään. Myönteiset avustuspäätökset menevät maksatukseen mahdollisimman nopeasti, toteaa Jukka Pitkänen.

Hakemusten käsittelijät ovat yrittäjiin suoraan yhteydessä, mikäli olennaisia liitteitä puuttuu. Ja kun päätös on myönteinen, saa hakija ilmoituksen sähköpostiinsa ja tuki lähtee maksuun mahdollisimman pian. Kielteisen päätöksen käsittely käy läpi viranhaltijapäätösmenettelyn Kuopion kaupungin hallinnossa ja hakija saa ilmoituksen sähköpostiinsa.

Pähkinänkuoressa: Yksinyrittäjätuen haku- ja päätösmäärät 23.4. klo 6:30 mennessä:

  • Hakemuksia: 381 kpl
  • Myönteisiä päätöksiä: 57 kpl, myönnetty tukimäärä 114 000 €
  • Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, ja pyritään ottamaan käsittelyyn viikon sisällä niiden saapumisesta.
  • Hakemuksia käsittelee Kuopion kaupungin yrityspalvelulla 5 henkilöä.
  • Lisätietoja yksinyrittäjätuen hausta: www.businesskuopio.fi/koronainfo/yksinyrittajan-tuki/

Yksinyrittäjätuen haun infograafi 23.4.2020

Tilaa uutiskirje