Business Kuopio

 

Yksinyrittäjätuen haku on auki Kuopiossa

15.4.2020

Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta Kuopiossa 15.4. alkaen. Kuopion kaupunki näki tärkeänä reagoida nopeasti yksinyrittäjätuen hakemusprosessin käynnistämisessä. Yksinyrittäjän avustuksessa kyse on 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjien toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen 16.3.–31.8.2020 välisenä aikana.

Yksinyrittäjien korona-avustuksen tarkoituksena on saada yksinyrittäjien toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle pandemian aikana ja sen jälkeen. Tuki on määräaikainen ja voimassa vain pandemiasta johtuvan akuutin maksuvalmiuskriisin hoitamiseksi.

Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta (tarvittaessa virheellisen kotikunnan oikaisuohjeet löytyvät patentti- ja rekisterihallituksen verkkosivuilta). Kuopion kaupungin yksinyrittäjätuen hakeminen toteutetaan sähköisellä lomakkeella ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kuopion kaupungissa avustushakemuksia käsittelee yrityspalvelu.

– Hyvin täytetty hakemuslomake nopeuttaa hakemusten käsittelyä. Hakemukset käsittelemään mahdollisimman nopeasti ja avustukset maksetaan yrittäjille myös ripeällä aikataululla. Yksinyrittäjätuki on monelle yrittäjälle hyvin merkittävä asia ja se auttaa monen toimijan selviämään vaikeuksien yli. Näin poikkeusolojen aikana toivon kaikille yrittäjille jaksamista ja uskoa vielä paremmista ajoista, kertoo Kuopion elinkeinojohtaja Jukka Pitkänen.

Yksinyrittäjän avustus on 2 000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.2020 alkaen syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 30.9.2020.

Kuopion ohje yrittäjille: Yksinyrittäjän avustus koronaepidemian aiheuttamiin taloudellisiin vaikeuksiin (15.4.2020)

Yksinyrittäjän tuen hakeminen

Neuvontaa yrittäjille Kuopion alueella

Tilaa uutiskirje