Business Kuopio

 

Vaikuttavuutta kansainvälistymiseen

Etsitkö yhteistyökumppaneita, uusia business- tai sijoittumismahdollisuuksia Kuopion alueelta tai ulkomailta?

Kuopio Goes on tapa tehdä yhdessä vaikuttavammin. Kuopio goes -toimenpiteet ovat esimerkiksi vienninedistämis- ja markkinakartoitusmatkoja yhdessä yritysten ja alueellisten toimijoiden kanssa. Toiminta on aktiivista ja käytännönläheistä sisältäen tehokkaan viestinnän ja markkinoinnin sekä esimerkiksi kumppanihakuja. Lähtökohtana on, että yhteisvoimin saadaan kansainvälistymistoimenpiteisiin parempaa vaikuttavuutta.

Katso myös muita keinoja kansainvälistymiseen

Kuopio Goes -toimenpiteet

Kuopio goes -toimenpiteillä edistetään Kuopion alueen elinkeinoelämää sekä kasvatetaan tunnettuutta kansallisesti ja kansainvälisesti. Kuopio Goes on tapa tehdä yhdessä vaikuttavammin. Alla Kuopio Goes -toimenpiteitä:

Vienninedistäminen ja markkinatieto
Verkostoituminen ja kumppanit
  • Katso löytyisikö Business Kuopion verkostohausta sopivia businesskumppaneita.
  • EEN (Enterprise Europe Network) tarjoaa maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille ja heillä on asiantuntijoita yli 60 maassa ympäri maailman. Tarjolla on mm. neuvontaa, tapahtumia ja kv-kumppaneita.
  • Kuopiossa on kansainvälisen tason yritys- ja innovaatioekosysteemit, joiden kautta voi päästä mukaan eri toimialojen verkostoihin. Esimerkiksi innovaatioekosysteemi Kuopio Health on yhteistyöstä, joka tukee yritysten kasvua, luo verkostoja ja vauhdittaa uusien yritysten syntymistä. Uudempia ja nopeasti kehittyvia ekosysteemejä ovat myös vesi- ja energiaklusteri. Tutustu alueemme seitsemään ekosysteemiin ja klusteriin.
Ystävyyskaupunkiyhteistyö

Kuopiolla on 16 ystävyyskaupunkia. Ystävyyskaupunkitoiminnan ensisijaisena lähtökohtana on vahvistaa kaupunkien välistä yhteistyötä, tukea Kuopion alueen kansainvälistymistä sekä edistää yritysten liiketoiminnan kehittymistä ja yritysten välistä yhteistyötäja. Kuopioon onkin tätä varten muodostunut poikkeuksellisen tiivis yhteistyöverkosto. Etenkin Kuopion ja Shanghai Pudongin ystävyyskaupunkitoiminta on erityisen tiivistä, kuten myös pohjoismainen ystävyyskaupunkiyhteistyö.

Lue lisää ystävyyskaupungeista

Lisätietoja: Liukkonen Johanna, Yrityskoordinaattori, johanna.liukkonen@kuopio.fi, 044 7182 089

 

Tilaa uutiskirje