Business Kuopio

 

lapti_kuopion-matkakeskusalue

Kuopion asemaseutu – Kuopion Portti

Kuopion asemanseutu, Kuopion Portti, kehittyy. Kuopion Portti on tulevaisuuden urbaani kaupunkikeskus – se on modernia toimisto- ja liiketilaa, virkistys- ja terveyspalveluita sekä viihtyisiä asuntoja ja mahdollisuus hotellin rakentamiselle. Kuopion Portissa sijaitsee matkakeskus, joka kätkee sisäänsä myös laajat pysäköintitilat.

Kuopion Asemanseutu on kaupungin keskustan aluekokonaisuus, jossa toimivat myös linja-autoasema ja rautatieasema. Uudistettu Asemanseudulle tulee liikenne- ja matkustuspalveluiden lisäksi tarjoamaan myös toimisto-, liike-, palvelu- ja asuntotiloja. Lisäksi Kuopion Porttiin on kaavailtu muun muassa hotellia sekä laajoja pysäköintitiloja. Matalimmat rakennettavista taloista tulevat olemaan noin neljäkerroksisia, ja korkeimmat 14-, 15- ja 16-kerroksisia.

Kyse on mittavasta investoinnista: alueelle suunnitellaan rakennettavan yli 50 000 kerrosneliömetrin edestä, ja hankkeen kokonaiskustannukset tulevat olemaan noin 210–230 miljoona euroa. Alueen rakennustyöt on tavoitteena aloittaa vuonna 2018, ja niitä toteuttaa yhteishankkeena Kuopion kaupunki, Lapti Oy ja VR-yhtymä Oy.

Kuopion asemaseutu toimii Kuopion käyntikorttina ja yhteytenä torille sekä uudistuvaan Savilahteen. Kaupungin sisäisten yhteyksien lisäksi Asemanseutu luo linkit myös Tahkon alueeseen sekä muihin matkailukohteisiin.

Kuopio on kasvava ja kehittyvä Itä-Suomen keskus.

Lisätietoja: www.kuopionportti.fi

Kuva: Kuopion Matkakeskusalueen konseptisuunnitelma / Serum arkkitehdit Oy.