Business Kuopio

 

savilahti

Savilahti – Onni ja osaaminen samalla rannalla

Tavoitteenamme on suunnitella ja rakentaa Savilahdesta tunnettu ja haluttu asuin-, opiskelu- ja työskentelyalue, jossa kaikki hyvän elämän osatekijät loksahtavat paikoilleen asumisesta ja työstä itsensä kehittämiseen ja vapaa-ajanviettoon. Savilahti on yhteisöllinen ja käyttäjien tarpeet huomioiva alue. Kaikki Savilahdesta kiinnostuneet on otettu mukaan alueen suunnitteluun alusta saakka.

Lue lisää omilta sivuilta: Savilahti.com

Katso savilahden maankäytön yleissuunnitelma (4.5.2017)

Savilahti

Savilahdessa asuinympäristö on keskellä luontoa ja lähes keskustassa. Asunnoista tarjoutuu näkymät Kallaveden luonnonkauniille rannoille. Savilahdessa kaupungin keskusta-alue laajentuu länteen. Uudet asunnot syntyvät järven läheisyyteen, luonnonläheiseen ympäristöön mutta kaupunkimaisemaan.

Saaristokaupungin rakentaminen oli Kuopiossa menestys. Nyt alkava Savilahden rakentaminen tuo noin 3000 uutta asuntoa keskelle eloisaa toimintaa. Työssäkäynnin ja opiskelun keskittymänä Savilahti kytkeytyy monipuolisesti myös lähialueisiin. Liikkuminen on helppoa sekä alueelle että alueella.

Savilahdessa asumisen vahvuuksia ovat myös ympäristöä kunnioittava rakentaminen ja sijainti osaamiskeskittymän ytimessä, lähellä jo olemassa olevia palveluja. Kodin voi hankkia läheltä kaupungin keskustaa, jonne uusimpien tutkimusten mukaan myös perheelliset haluavat asumaan – keskelle kaikkea. (Lähteenä Jukka Matias Tuominen, Pro gradu Asumistyytyväisyys Helsingin seudulla)

Savilahden toimijat lukuina

Nykyisin:

  • 9 000 opiskelijaa
  • 10 000 työpaikkaa
  • n. 30 asukasta = 19 000 toimijaa

2020-luvun aikana:

  • 15 000 opiskelijaa
  • 13 000 työpaikkaa

Kuva: Arkkitehtitoimisto Ajak