Business Kuopio

 

sairaalakatu_valkeisenlammelta

Sairaalakadun rakentaminen

Sairaalakadun arkkitehtuuri- ja tontinluovutuskilpailun voittajaksi on valittu ”MALMGRENIN RANTA”, joka on työyhteenliittymän Lujatalo Oy:n ja Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy:n ehdotus. Kilpailuehdotus Malmgrenin ranta toteuttaa palkintolautakunnan mukaan parhaiten kilpailun tarkoituksen, tavoitteet sekä kilpailualueen mahdollisuudet.

Kaupunkikuva ja rakennukset

Voittanut ehdotus on perusilmeeltään hillitty ja elegantti. Sen uudisrakentaminen muodostaa ehjän ja harmonisen taustan suojelluille rakennuksille. Lähtökohtana on ehjät, rakennusmassat, joissa parvekkeet on ”koverrettu” ulkovaipan sisäpuolelle. Teema sitoo uuden rakennuskannan olemassa oleviin rakennuksiin, mutta muodostaa kuitenkin uudisrakennuksille oman identiteetin. Julkisivumateriaali ja -väritys on kauttaaltaan yhtenäisen vaalea.

Sairaalakadun ja Valkeisenkadun massat rajaavat katulinjaa; viistetyillä kattomuodoilla häivytetään ylin kerros taidokkaasti. Alueen julkisivujen jäsentely on taidokasta. Katu- ja pihajulkisivujen umpiosien ja aukotuksen suhde on linjakas ja hallittu.

Mediatiedote

Lisätietoja: Kaavoitusarkkitehti Jouni Pekonen p. 044 7185 419

Kuva: Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy

 

Tilaa uutiskirje