Business Kuopio

 

20 kesäyrityspaikkaa tarjolla kuopiolaisille opiskelijoille

9.4.2018

Kuopion kaupunki kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen kesäyritystuen avulla. Kuopion kaupunki on käynnistänyt yhdessä oppilaitosten kanssa pilotin, jossa nuoret voivat kokeilla yrittäjyyttä kesän ajan. Kesäyrityksen avulla nuori saa kesätienestin lisäksi arvokasta kokemusta yrittäjyydestä.

– Haluamme innostaa nuoria yrittäjyyteen. Nyt vaihtoehtona on perustaa oma yritys töihin menemisen sijaan, se voi olla esimerkiksi popup-liike tai henkilökohtaisia palveluja tuottava yritys. Kesäyritys voi myös tarjota palvelujaan toisille yrityksille. Kannattaa miettiä millaista työtä haluaa tehdä kesällä, mielikuvitus on rajana, kannustaa yritysasiamies Anna-Liisa Martikainen Kuopion kaupungin yrityspalvelusta.

Kesäyritystuki on osa Kuopion kaupungin työllisyyspalveluiden kesätyötukea ja sitä myönnetään enintään 20 henkilölle. Tuki on 500 euroa per henkilö.

– Kesätöitä on tarjolla rajallinen määrä ja kaikki eivät pääse aina töihin, vaikka haluaisivat. Tämän pilotin avulla saimme mahdollisuuden kokeilla uudenlaista tapaa työllistää nuoria, kertoo työllisyyspalvelukoordinaattori Hanna Kepponen Kuopion kaupungin työllisyyspalvelusta.

Kesäyritystuki myönnetään kuopiolaiselle opiskelijalle, joka haluaa perustaa opintojensa kesäkauden ajaksi kesäyrityksen. Kesäyrityksessä nuori hoitaa itse oman yrityksen ideoinnin, suunnittelun, markkinoinnin ja varsinaisen kesäyrityksen toiminnan.

– Tämä on oiva tilaisuus saada kokemusta yrittäjyydestä sekä tienata rahaa samalla, kun suorittaa opintoja, vinkkaa liiketoimintaosaamisen lehtori Risto Kiuru Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Kesäyritystukea voi hakea 30.4. saakka. Valinnasta ilmoitetaan viikolla 19 ja ryhmäohjaus alkaa valituille viikolla 23.

Lisätietoja pilotista:

  • Anna-Liisa Martikainen, yritysasiamies, Kuopion kaupunki / Yrityspalvelu, 044 718 4903, anna-liisa.martikainen(at)kuopio.fi

Lisätietoja kesäyritystuen hakemisesta:

  • Lisätietoa ja kesäyrityshakemus: www.kuopio.fi/kampanjat
  • Risto Kiuru, liiketoimintaosaamisen lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu, 044 785 6932, risto.kiuru(at)savonia.fi
  • Risto Räsänen, opettaja, Savon ammattiopisto, 044 785 3310, risto.a.rasanen(at)sakky.fi

Mikä on kesäyritys

Kesäyritys on nuoren tai nuorten perustama yritys kesän ajaksi, jolle Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu myöntää tukea. Kesäyrityksen suunnittelu ja toiminta muodostavat opintojakson, kyse on siis opiskelusta ja siitä saa tienestin lisäksi opintopisteitä. Yritys suunnitellaan ja perustetaan yhteisellä viikon kestävällä ryhmäohjauksella, ja se toimii NY Start Up tai NY Vuosi yrittäjänä -ohjeiden mukaisesti. Kesäyrityksillä on ohjaaja tukena koko kesän ajan. Kesäyritystuen voi saada Kuopiossa kirjoilla oleva Savon ammattiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun tai Itä-Suomen yliopiston opiskelija, jolla on voimassa oleva opinto-oikeus vähintään elokuun 2018 loppuun asti.

 

Tilaa uutiskirje