Business Kuopio

 

Bittium laajentaa terveysteknologiaan: ostaa kaksi kuopiolaisyritystä

14.11.2016

Oululaisyhtiö ostaa muun muassa sydämen seurantalaitteisiin erikoistuneet Mega Elektroniikan ja MegaKoton. Kauppahinta on kahdeksan miljoonaa euroa.

Oululainen teknologiayhtiö Bittium laajentaa omistustaan terveysteknologiaan. Bittium ostaa kuopiolaisen terveysteknologiayritys Mega Elektroniikan ja sen osittain omistaman MegaKoton.

Kauppahinta on kahdeksan miljoonaa euroa. Lisäksi Bittium maksaa enintään miljoonan lisää, jos ostettu liiketoiminta saavuttaa kahdessa vuodessa asetetut taloudelliset tavoitteet.

Kaupassa Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Technologies Oy ostaa Mega Elektroniikan emoyhtiön Remega Oy:n koko osakekannan. Mega Elektroniikka omistaa MegaKoto Oy:sta nyt vajaan kolmanneksen, mutta on jo tehnyt sitovat kaupat hankkiakseen kaikki MegaKoto Oy:n osakkeet.

Vuonna 1983 perustettu Mega Elektroniikka on lääkintälaitevalmistaja, joka on erikoistunut ihmisen biosignaalien mittaamiseen. MegaKoto tuottaa palveluita sydämen seurantaan. Asiakkaina ovat terveyskeskukset, sairaalat ja terveyspalveluita tarjoavat yritykset.

Mega-Elektroniikan ja MegaKoton palveluksessa on 28 työntekijää. Viime vuonna niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 3,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto 200 000 euroa.

“Laajempi langaton osaamispohja”

Remega-konsernin toimitusjohtaja ja suurin osakas Arto Remes sanoo pörssitiedotteessa, että kauppa tuo Mega Elektroniikalle laajemman langattoman teknologian osaamispohjan ja parantaa yhtiön mahdollisuuksia vastata kasvavien markkinoiden tarpeisiin.

Bittium ottaa kaupassa askeleen uudelle teknologian alalle.

– Kauppa laajentaa meidän osaamistamme terveydenhuollon teknologiaan, jossa ollaan yhä enenevässä määrin siirtymässä kohti langattomia ratkaisuja potilaiden monitoroinnissa, toteaa Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Bittiumin liikevaihto oli viime vuonna lähes 57 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Konserni työllistää yli 500 ihmistä.

YLE tiedote 10.11.2016

Tilaa uutiskirje