Business Kuopio

 

Business etenee, tapahtui Valkoisessa talossa mitä tahansa

29.8.2017

Suomen suurlähettiläät ja Finpron edustajat jalkautuivat tiistaina 29. elokuuta yhdessä kauppakamarin ja kaupungin yrityspalveluiden kanssa Team Finland -kiertueellaan Kuopioon tutustuttamaan yrityksiä Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikan kaupallisiin mahdollisuuksiin.

Amerikan mantereen maat tarjoavat Suomelle uusia mahdollisuuksia laajentaa kaupankäyntimahdollisuuksia. Uudessa poliittisessa tilanteessa EU pyrkii vahvistamaan kaupallisia ja poliittisia suhteitaan alueen maiden kanssa, mistä ovat osoituksena useat nyt käynnissä olevat samanaikaiset vapaakauppaneuvottelut.

Uudistetut sopimukset tulevat olemaan hyödyksi myös Suomelle. Amerikan mahdollisuudet ja lukuisa joukko suurlähettiläitä kiinnostivat Kuopiossa paikallista yritysyleisöä.

Suhteet Yhdysvaltoihin ovat lähipäivinä olleet näkyvästi esillä presidentti Sauli Niinistön vierailtua Donald Trumpin luona Valkoisessa talossa.

– Business etenee omia ratojaan, vaikka Valkoisessa talossa tapahtuu mitä. Hiljaiset signaalit talouskasvusta huomattiin jo viime syksynä ja nyt lähinnä mietitään miten kauan se jatkuu, ulkoministeriön vientisuurlähettiläs Juha Markkanen kertoo.

– Kalifornia on jo itsessään maailman kuudenneksi suurin talous ja sieltä käsin pääsee muiden osavaltioiden markkinoille, pääkonsulina Los Angelesissa vuosina 2013-2016 toiminut Markkanen jatkaa.

Pohjois-Amerikan markkinoiden lisäksi kaupungintalolla kuultiin seitsemää suurlähettilästä Latinalaisesta Amerikasta.

– Talouden ja keskiluokan kasvu koko Latinalaisen Amerikan alueella kiihdyttää koulutus, terveydenhuolto- ja digitalisaatio-sektorien investointeja. Tämä avaa erinomaisia liiketoimintamahdollisuuksia näillä suomalaisten vahvoilla aloilla. Team Finland tarjoaa hyvää ensikäden tietoa näistä mahdollisuuksista alueella ja miten niihin pääsee kiinni, kertoo Finpron Amerikoista vastaava johtaja Tomi Rauste.

– Kauppakamarit tarjoavat loistavan tietopaketin Latinalaisen Amerikan mahdollisuuksista yritysten kotiovelle. Yritysten on syytä rohkeasti katsoa myös näitä markkinoita ja hyödyntää toimivaa edustustojen ja Finpron vetoapua kohdemaissa, toteaa Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori.

Uskalla priorisoida, ottaa riskejä ja olla paras! Pitkäjänteisyys on kaikki kaikessa, ulkoministeriön vientisuurlähettiläs Juha Markkanen opasti yrityksiä Team Finland -infossa tiistaina. Kuva: Pasi Ahtiainen

 

Tilaa uutiskirje