Business Kuopio

 

Pohjois-Savon yritysten yhteisövero oli vuonna 2018 noin 119 miljoonaa euroa.

21.11.2019

Vuonna 2018 suurimmat yhteisöverot kertyivät Pohjois-Savossa Kuopioon (62 miljoonaa euroa), Iisalmeen (15 miljoonaa euroa), Siilinjärvelle (11 miljoonaa euroa) ja Vieremälle (10 miljoonaa euroa) rekisteröidyistä yhteisöistä. Tiedot käyvät ilmi Keskuskauppakamarin laskelmista, jotka perustuvat Verohallinnon tietoihin.

Vuonna 2018 veroja maksavien yritysten lukumäärä on kasvanut koko maassa. Kokonaisuudessaan veroja maksavien yritysten lukumäärä koko Suomessa kasvoi 2,4 prosenttia. Pohjois-Savossa veroja maksavien yritysten lukumäärä nousi 6 prosenttia.

Myös yhteisöveron määrä on kasvanut. Koko maassa yhteisöveroa maksettiin vuonna 2018 4,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Pohjois-Savossa yhteisöveron määrä on noin 12 prosenttia edellisvuotta suurempi.

”Yhteisöverokanta laskettiin 20 prosenttiin vuonna 2014. Yritysten maksaman yhteisöveron määrä on kuitenkin kasvanut vuosittain ja on merkittävästi korkeampi kuin ennen yhteisöverokannan alentamista. Suomen yhteisöverokanta on pidettävä jatkossakin kansainvälisesti kilpailukykyisellä tasolla”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää.

”Yhteisövero on vain yksi yritysten maksamista veromuodoista. Täytyy muistaa, että yritystoiminta tuottaa yhteisöveroon nähden moninkertaisen verokertymän. Yritystoiminnan seurauksena syntyy myös välillisiä veroja yhteiskunnalle”, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi muistuttaa.

Keskuskauppakamari julkaisee vuoden 2020 alussa Suuren Veroselvityksen, jossa tarkastellaan yritysten tilittämiä ja maksamia veroja alueittain.

Kuopion alueen kauppakamarin Tilinpäätös- ja veropäivä järjestetään 21.11.2019 Kuopiossa ja 26.11.2019 Iisalmessa. Päivän aikana keskustellaan muun muassa tuloverotuksen, kirjanpidon ja tilinpäätöksen ajankohtaisia asioita sekä verotuksen viimeaikaisesta oikeuskäytännöstä. Tilaisuuden ohjelma löytyy kauppakamarin sivuilta ja tästä linkistä.

Lisätiedot:

  • johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää, Keskuskauppakamari, p. 040-768 0621, emmiliina.kujanpaa(at)chamber.fi
  • toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi, Kuopion alueen kauppakamari, p. 050-412 0559, silja.huhtiniemi(at)kuopiochamber.fi

Tilaa uutiskirje