Business Kuopio

 

Virtuaalitodellisuuden ratkaisut ja luontaistuoteverkkokauppa menestyivät Pohjois-Savon Kasvupolulla

1.6.2017

Pohjois-Savon lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu 3D Talo Finland Oy Kuopiosta. Kunniamaininnan sai Finnserra Oy Iisalmesta. Lisäksi SimLabIT palkittiin erityismaininnalla. Voittaja ja kunniamainittu etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 36 hakijasta.

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota mm. liikeidean ainutlaatuisuuteen, tiimin kykyyn ja kasvun nälkään, liiketoiminnan skaalautuvuuteen sekä kansainvälistymispotentiaaliin.

Voittajayritys, vuonna 2016 perustettu 3D Talo Finland Oy Kuopiosta auttaa mm. rakennus-, kone- ja terveysteknologiateollisuutta havainnollistamaan virtuaaliteknologian avulla rakennuksia, laitteita ja palveluita. Tavoitteena on virtuaalitodellisuuden avulla tuottaa asiakkaille merkittäviä säästöjä suunnittelussa, koulutuksessa kuin markkinoinnissa.

“Yleiset valintakriteerit täyttyvät eli yrityksen tiimi on vahva ja nälkäinen. Tuote on skaalautuva ja ratsastaa megatrendin aallonharjalla. Yritykseltä löytyy myös kansainvälistä potentiaalia,” tuomaristo perustelee.

Kunniamaininnan saaja, vuonna 2011 perustettu Finnserra Oy Iisalmesta kertoo olevansa Suomen suurin luontaistuotteita myyvä verkkokauppa.

“Kasvusta on jo vahvaa näyttöä ja ansainta perustuu digitaaliseen kaupankäyntiin. Tulossa oma suomalaisiin raaka-aineisiin pohjautuva tuote, jossa kansainvälistä potentiaalia. Yritys on kiinni terveyden ja hyvinvoinnin megatrendissä.”

Tuomaristo halusi lisäksi jakaa erityismaininnan vuonna 2016 perustetulle kuopiolaiselle SimLabIT:lle (ent. Ve-top Oy). Yritys kouluttaa terveydenhuollon henkilökuntaa mm. virtuaalitodellisuuden keinoin hoitovirheiden vähentämiseksi. Tuomariston mukaan kyseessä on yritys, jonka skaalautuva tuote iskee koulutuksen digitalisaatioon ja josta löytyy kansainvälistä potentiaalia.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Eväsmiehet Oy, Dinersville, Ravistamo Oy, Puijon Huippu Oy ja Savo-Karjalan Liha Oy Kuopiosta, Kopio-Raksa Oy, Lucia-lasipaviljonki® /Savon Lasituote Oy ja Aktiiviklubi Oy Iisalmesta, PKP-Trading Oy ja RD Technology Center Oy Vieremältä, Fibox Tested Systems Oy Kiuruvedeltä sekä Oy Fragaria Aroma Ltd Leppävirralta.

Tuomaristoon kuuluvat Jere Räisänen, Elcoline Group, Risto Koivisto, Kuopion kaupunki, Jari Osmala, Fiban, Heidi Nousiainen, Finnvera, Leena Laakso-Seppälä, SAKKY, Terho Savolainen, Iisalmen kaupunki, Suvi von Becker, Talentree ja Mervi Vidgren, Savonia.

Pohjois-Savon Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 25.-26.10.2017 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 27.

Lisätietoja

Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, Kasvu Open -tiimi p. 045 1303751 maria.hakkinen@roihu.com

Kasvu Open on pitkäjänteinen sparrausprosessi, joka auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Kasvupolun mahdollistavat Kuopion kaupunki, Iisalmi elinvoimapalvelut, Kuopion alueen kauppakamari, Savon ammatti- ja aikuisopisto SAKKY, Savonia ja Talentree sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.

*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Aava & Bang Oy.

Tilaa uutiskirje