Business Kuopio

 

3AWater voitti Tahko Ski Lift Pitchin 2019

5.4.2019

Kolmatta kertaa järjestetyssä Tahko Ski Lift Pitchissä kohtasivat startup-yritykset ja sijoittajat laskettelukeskuksen rinteillä. Kasvava tilaisuus houkutteli paikalle noin 250 osallistujaa.

3AWaterin yrittäjä Tuomo Nissinen voitti Tahko Ski Lift Pitch -startup kilpailun 2019.

Kaksipäiväinen tapahtumassa pääsivät ensimmäisenä päivänä kaikki 46 startupia pitchaamaan tuomariston edessä. Perjantain startup-yrittäjät pitchasivat liikeideaansa sijoittajille hiihtohississä ja loppukilpailuun valituista kuudesta startup-yrityksestä voiton vei kuopiolainen 3AWater.

3AWater analysoi kaivosvesien metallipitoisuuksia paikan päällä. Voittajan palkintona on 25 000 euroa pääpalkinto. Nordean ja Fundun 200 000 euron rahoituspaketin saajaksi valikoitui Dikaios Oy.

”Tahko Ski Lift Pitch on selkeästi kehittynyt kohti kansallisesti merkittävää tapahtumaa ja se järjestetään myös ensi vuonna. Muutama vuosi sitten Kuopiossa oltiin startup-kulttuurissa vähän takamatkalla, mutta nyt moni asia tuntuu menevän oikeaan suuntaan. Tavoite on, että seudulle syntyy tulevaisuudessa entistä enemmän kilpailukykyisiä, innovatiivisia yrityksiä”, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi kokee.

Enkelisijoittaja Jari Osmala on ollut tuomariston puheenjohtaja jokaisena vuonna.

”Startupien tason on selvästi noussut ja yrittäjiä tulee lisääntyvästi Pohjois-Savon ulkopuolelta. Tämä ei missään nimessä ole vain paikallinen tapahtuma, vaan nytkin kymmenessä finalistissa oli vain muutama alueen yrittäjä”, Osmala kertoo.

Hissipitchauksella on Osmalan mukaan merkitystä lopullisissa voittajien valinnoissa, varsinkin kun erot ovat pienet, vaikka tuomarit ovat tutustuneet startupyrityksiin jo ennakkoon.

Kuvaaja: Akseli Muraja

Lue lisää: www.tahkoslp.com

Tilaa uutiskirje