Business Kuopio

 

Savilahden kampus etenee konkretiaan

29.11.2017

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä ovat valmistelleet Savilahden kampusten toteutusvaihtoehtoja. Neuvotteluissa on päädytty vaihtoehtoon, jossa Savonia-ammattikorkeakoulun tavoitteena on keskittää toimintansa Technopolikseen hyödyntäen olemassa olevia tilojaan sekä niiden yhteyteen rakentuvaa uudisosaa. Toteutuessaan Savon koulutuskuntayhtymän kampusratkaisu sijoittuu Technopoliksen välittömään läheisyyteen pääosin kaupungin omistamalle maa-alueelle. Hankkeen toteuttaminen edellyttää vielä Savonia-ammattikorkeakoulun ja Technopoliksen päättävien toimielinten hyväksymistä.

Savonian Opistotien kampuksen toiminnot siirtyvät Savilahden kampuskokonaisuuteen vuoteen 2020 mennessä.  Sakkyn osalta kaikkien toimintojen on arvoitu siirtyvän Savilahteen vuoden 2022 loppuun mennessä. Kampuksen tilasuunnitelmat täsmentyvät tulevan vuoden aikana.

Tiivis kampusalue yhdessä Savonia-ammattikorkeakoulun, Savon koulutuskuntayhtymän, Itä- Suomen yliopiston, tutkimuslaitosten, KYS:n sekä yritysten kanssa luo kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavan oppimis- ja TKI-ympäristön. Toimijoiden yhteistyö tiivistyy etenkin oppimis-, tutkimus- ja kehittämistoiminnan erikoistilojen osalta.

– Savilahden S6 avoin kampus -palvelumuotoilukonseptin hanke mahdollistaa tulevaisuuden oppimis- ja TKI-ympäristön rakentumisen sekä tutkimus- ja yritystoiminnan yhdistymisen oppimiseen. Modernin oppimisympäristön suunnitteluun osallistetaan niin henkilöstö, opiskelijat kuin sidosryhmienkin edustajat, lupaavat Helve ja Vidgrén. Tulevan kampusalueen laajuus täsmentyy suunnittelun edetessä.

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve ja Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén toteavat, että Tutkimuskeskus Neulasen kokonaisuudesta käytiin Senaatti kiinteistöjen kanssa monipuoliset ja hyvät neuvottelut, mutta toteutus ei osoittautunut mahdolliseksi.  Neuvottelujen aikana toiminnallinen yhteistyö Savonian ja tutkimuslaitosten kanssa on tiivistymässä.

– Senaatti-kiinteistöt ei lähde tällä erää hakemaan uutta omistajaa Neulaselle. Lähdemme kehittämään kiinteistöä mm. kaavakehityksen kautta, kertoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Kari Kervinen.

– Uudet oppilaitostoiminnot kytkeytyvät aivan uuden Savilahden ytimeen, jolloin yhteistyönäkymiä on runsaasti moneen eri suuntaan. Muutaman vuoden päästä Savilahtea elävöittää 15 000 opiskelijaa tuorein ajatuksin. Ihmisten ja ideoiden kohtaaminen avaa monia mahdollisuuksia, arvioi Savilahden kaupunkikehityshankkeen projektijohtaja Antti Niskanen.

Lisätietoja

  • Mervi Vidgrén, toimitusjohtaja/rehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu, 044 785 5001
  • Heikki Helve, Kuntayhtymän johtaja, Savon koulutuskuntayhtymä, 044 785 3050

Tilaa uutiskirje