Business Kuopio

 

Tutustu kehittyviin kaupunkialueisiin

1.3.2022

Kuopion keskustan tuntumassa kasvaa ja kohisee. Mitkä ovat top 3 mielenkiintoisinta, kehittyvää kaupunkialuetta? Kiehtovaa tutustuttavaa löytyy jokaiseen makuun – joko olet vieraillut näissä?

Illustration photo of the future Savilahti

Savilahteen rakentuu ideoiden ja ihmisten koti keskelle viehättävää järviluontoa, aivan Kuopion keskustan viereen. Kolmen koulutusasteen kampus, Kuopion yliopistollinen sairaala KYS ja laaja yrityskeskittymä luovat täällä ainutlaatuisen paikan huippuosaamiselle, inspiroivalle yhteistyölle ja uusille innovaatioille.

Bellanrannan rannan tuntumassa minigolfrata ja SaanaBellanrantaan, Siikarannan vanhalle tehdasalueelle, puolestaan on syntynyt elämysten keidas: kaikkien virkistymistä, liikuntaa ja seikkailuja etsivien paratiisi. Tulitpa perheesi, kavereidesi tai työporukkasi kanssa, alueen monipuoliset aktiviteetit houkuttavat viipymään pitkään Kallaveden kauniissa rantamaisemissa. Kaikkia aisteja hellii myös Kuopion Saana, josta löytyvät niin sauna, spa, ravintola kuin kokoustilat.

Tahkon upeiden luontoalueiden kehittämisessä ykköstavoitteena on vastuullinen matkailu. Tähtäimessä on saavuttaa Sustainable Travel Finland -merkki vuoteen 2024 mennessä. Luonnon hyvinvointi ja kävijöiden viihtyvyys kulkevat täällä käsi kädessä. Tervetuloa Tahkon taianomaisiin maisemiin niin talviurheilijat, pyöräilijät, patikoijat, golfaajat kuin suurtapahtumien kävijät!

“Törkeä” lupaus kasvusta

Kasvuyrittäminen on Kuopiossa mutkatonta. Vahvaan kasvuun siivittävät niin avuliaat ihmiset kuin rohkaiseva ilmapiiri.

– Täällä kaikki tuntevat toisensa. Aina löytyy taho, joka auttaa löytämään oikeat verkostot ja toimitilat. Panostamme paljon yhteisölliseen toimintaan, kertoo Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen.

– Kuopio tarjoaa hienot puitteet yrittämiselle! On oppilaitoksia ja tutkimustoimintaa, kansallispuistot sekä urheilu- ja kulttuuritarjonta. Kaupunki puhuttelee erilaisia yksilöitä ja perheyhteisöjä, täällä on kaikkien hyvä elää.

Hiihtohississä 3 ihmistä hymyilee kameralle peukut pystyssä

Tahko Ski Lift Pitch – seuraava Slush

Kasvusta ja kansainvälistymisestä kiinnostuneen yrityksen kannattaa suunnata huhtikuussa Tahkolle. Omaleimaisessa ja rennossa startup-tapahtumassa pitchataan oikeassa hiihtohississä ja hissipuhe valmistellaan tietenkin “hiihtokouluissa”.

Seuraava Tahko Ski Lift Pitch 6.–7.4.2022.

Tilaa uutiskirje