Business Kuopio

 

YritysKuopio – verkostolla ytyä yrittäjyyteen

17.3.2017

YritysKuopio on usean toimijan yhteistyön tuloksena rakentuva palveluverkosto, joka tarjoaa yrittäjille laadukkaita ja monipuolisia palveluita saman katon alla -periaatteella. Verkoston yhteisenä tavoitteena on yrittäjyyden edistäminen ja yritystoiminnan kehittäminen sekä Kuopion seudun elinkeinoelämän kehityksen, kasvun ja kansainvälistymisen vahvistaminen.

– Olemme saaneet kasaan hienon ja monialaisen osaajajoukon vahvistamaan Kuopion seudun yrittäjyyttä. On tärkeää, että tunnemme hyvin toistemme palvelukentän ja osaamme siten neuvoa ja auttaa yrittäjiä yhdessä entistä paremmin. Verkostolla on jo yhteisiä palveluita, kuten Pika-apu ja yrittäjäinfot, ja toimintaa rakennetaan edelleen. Tärkeintä yhteisessä toiminnassa on yrittäjyyden edistäminen, painottaa Kuopion kaupungin vt. elinkeinojohtaja Unto Juutinen.

YritysKuopion palvelut on suunnattu liiketoimintaa suunnitteleville henkilöille, tiimeille ja aloittaville yrityksille sekä yritystään kehittäville. Palvelukokonaisuus luodaan asiakaslähtöisesti kunkin yrityksen tai yrittäjän tarpeisiin.

– Kehitämme luottamuksellisesti yhdessä asiakkaan kanssa liikeideaa ja avustamme liiketoiminnan käynnistysvaiheessa. Olemme tukena myös tuotekehityksen ja tuotteistamisen eri vaiheissa, kertoo Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Antti Ylönen.

– On hyvä, että saamme myös toimiville yrittäjille yhden luukun ja yhden numeron, johon voi soittaa missä tahansa toiminnan kehittämiseen liittyvässä asiassa, toteaa Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju.

Palvelutarpeet pyritään tunnistamaan analysoimalla asiakkaiden liiketoimintaa ja etsimällä sitä kautta ensisijaiset kehittämiskohteet.

– Olennaista liiketoiminnan kehittämisessä on todellisten kehittämiskohteiden tunnistaminen. Sitä kautta pääsemme purkamaan oikeita ongelmia, jotka voivat olla jarruttamassa liiketoiminnan eteenpäin viemisessä. YritysKuopio luo paremmat mahdollisuudet synnyttää uutta yrittäjyyttä Pohjois-Savoon, korostaa Savonia-ammattikorkeakoulun koulutusvastuujohtaja Kaija Sääski.

YritysKuopion palvelupisteet sijaitsevat keskustassa ja Savilahden kampusalueella.

– Hyvä sijainti auttaa myös yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Molemmat palvelupisteet sijaitsevat alueilla, missä on monialaista huippuosaamista ja yrittäjyyttä, sanoo Savon ammatti- ja aikuisopiston NY Start Up -ohjelman koordinaattori Satu Pirhonen.

Palveluverkoston muodostavat Kuopion kaupungin yrityspalvelu, Kuopionseudun Uusyrityskeskus ry, Kuopion Yrittäjät ry, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammatti- ja aikuisopisto ja Itä-Suomen yliopisto. YritysKuopion palveluverkosto toimii osana laajempaa Kuopion seudun Yritys-Suomi -palveluverkostoa.

YritysKuopion palvelut:

  • asiakaslähtöinen neuvonta alkaville ja toimiville yrityksille
  • startup-, tuotekehitys- ja innovaatiopalvelut
  • yrityksen kasvun ja kansainvälistymisen palvelut
  • rahoitusneuvonta
  • omistajanvaihdospalvelut
  • yrittäjyyskoulutukset ja -tapahtumat
  • yrittäjyyskasvatuksen edistäminen

Lisätietoja:

Anna-Liisa Martikainen
Yritysasiamies
Kuopion kaupunki, Yrityspalvelu
Puh. 044 7184 903
anna-liisa.martikainen@kuopio.fi

Tilaa uutiskirje