Business Kuopio

 

Huippu Center – hyvinvointiyrityksen pitää itse voida hyvin

11.4.2022

Huippu Center on monipuolinen koko perheen treeniympäristö Kuopiossa. Kuntokeskus on viime vuosien ajan taistellut koronan aiheuttamia haasteita vastaan.

Dronekuva Huippu Centerissä auringonpaisteessa

Kuusi vuotta sitten Jari Vilmi ja Jussi Konttinen tutkivat kuntokeskusmarkkinoita Kuopiossa ja totesivat, että Saaristokaupungin lähettyviltä puuttuu liikuntakeskus.

– Kuopion kaupungilta osattiin vinkata, että Raimo Sonnisen juttusilla kannattaa käydä. Kävi ilmi, että Ramilla oli ajatuksia luoda Bellanrannasta liikunnan ja vapaa-ajan keskittymä. Neuvottelujen jälkeen aloimme viedä hanketta eteenpäin, Konttinen kertoo.

nainen työntää kuntolaite-kelkkaa nurmimatollaHuippu Centerillä on Bellanrannassa kuntosali, trampoliiniareena ja ryhmäliikuntatilat. Konkreettisimmin keskus erottuu muista liikuntakeskuksista trampoliiniareenansa ja Prehealthin valmentajien ansiosta, joita ei muissa kuopiolaisissa kuntokeskuksissa ole.

Kaikki Huippu Centerin palvelut on toteutettavissa myös työhyvinvointipalveluina. Keskus tekee lisäksi tyhy-yhteistyötä muiden Bellanrannan toimijoiden kanssa, jolloin kuntoiluun voi yhdistää esimerkiksi kylpyläkäynnin tai muodostaa kolme eri aktiviteettipistettä alueelle.

Kahden vuoden selviytymistarina

Huippu Centerin huippuhetkeksi Konttinen ilmoittaa epäröimättä sen, että yritys on vielä pystyssä, vaikka yrityksen viisivuotisesta historiasta kaksi on ollut korona-aikaa. Yhtiö on pärjännyt pandemia-ajasta Business Finlandin tuella ja sillä, ettei toimintaa tarvinnut missään vaiheessa laittaa kokonaan kiinni.

Konttinen naurahtaa, että yrityksen taival ei niinkään ole viimeisen kahden vuoden ajan ollut menestystarina, vaan pikemminkin selviytymistarina. Polku ei ole ollut helppo, mutta kaikesta on selvitty. Hän nostaakin hattua kaikille saman alan yrittäjille sekä ravintola- ja tapahtuma-alan toimijoille. Haasteista yli päässeet ovat keksineet keinoja muuttaa bisnestään.

– Ei ole ihan ilmaista laittaa tällainen kioski pystyyn, se vaatii riskinottoa ja pääomaa. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta olemme selviytyneet hyvin: taloudellisestikin on pysytty plussan puolella ja olemme saaneet hoidettua velvoitteemme, Konttinen kiittelee.

Laajennus mahdollistaa monipuolisen tarjonnan

3 henkilöä seisoo Huippu Center rakennustyömaan edustallaYhdeksi yrityksen huippuhetkeksi hän listaa kuntokeskuksen laajennuksen valmistumisen vuonna 2021. Tarjonta tuli laajennetuissa tiloissa toimivien yhteistyökumppaneiden ansiosta monipuolisemmaksi. Tiloissa toimii fysioterapiapalveluita tuottavat Urheilu Mehiläinen ja FysiKallinen sekä ravitsemusterapiapalveluita tarjoava Ravistamo ja urheiluhieroja Ilpo Kemppainen.

– Ehkä se on myös yksi high light, että nyt laajennus on valmis ja koronatilanne rauhoittunut. Viime vuosi oli melkoista rytinää, kun oli molemmat päällekkäin samaan aikaan, liikuntakeskusvastaava Eveliina Liimatainen summaa.

Huippu Center on hyödyntänyt pandemia-ajan laajennuksen rakentamisen lisäksi kehitystoimenpiteisiin, kuten verkkosivujen uudistukseen ja palvelumuotoiluun. Liimatainen kertoo, että myös sellaisia taustatoimintoja on hiottu, jotka eivät näy asiakkaalle, mutta vaikuttavat kaikkeen.

Joukkuekumppanuudet hyödyttävät molempia osapuolia

Suurempia uusia tuulia Huippu Centerillä ei nyt laajennuksen jälkeen ole meneillään. Konttinen kuitenkin muistuttaa, että valmista ei tule milloinkaan – on liiketoiminta mikä tahansa.

Eniten kuntokeskuksella odotetaan tällä hetkellä sitä, että tapahtumat jälleen aukeavat ja keskus voi jalkautua asiakkaiden pariin. Yritys tekee joukkueyhteistyötä kolmen eri joukkueen kanssa, joten ainakin niiden otteluissa keskus tulee olemaan näkyvissä.

– Joukkuekumppanuudet sekä yhteistyöt hyödyttävät molempia osapuolia. Meillä on tarjota joukkueille erittäin hyvät oheisharjoitteluolosuhteet, ja me saamme puolestaan heidän kauttaan näkyvyyttä, etuja jäsenillemme sekä oma verkostomme laajenee, Liimatainen arvioi.

Hänen mukaansa on positiivista, että Huippu Center on yksityinen yritys eikä ketju. Tällöin on mahdollisesti helpompi kehittää ja luoda palveluita itse. Liimatainen muistuttaa, että taustasta huolimatta hyvinvointipalveluita myyvän yrityksen oman hyvinvoinnin on oltava kunnossa.

– Tuottaakseen hyvinvointipalveluita tulee yrityksen itse voida hyvin.

Teksti: Minna Akiola

Kuvat: Eero Holopainen, Mirka Happonen (Oodia Media) ja Reino Hartikainen 

Tilaa uutiskirje