Business Kuopio

 

Fantasia Works vie elämyksiä maailmalle

11.9.2017

Kuopiolaisen teemoitettujen aktiviteettipuistojen valmistajan, Fantasia Works Oy:n, tavoite on saada maailman lapset liikkumaan.

Fantasia Works Oy:n perusti nykyisen taiteellisen johtajan, Jere Ruotsalaisen, isä jo 1980-luvun lopussa. Vuosien varrella yritys kasvoi pienestä pajatoiminnasta isoksi elämystaloksi ja mukaan tuli teatteri- ja valaisualan ammattilaisia.

Suurin lähtölaukaus elämystoiminnalle oli joulupukin kammarin suunnittelu ja toteutus vuonna 2006.

– Se näytti meille, mitä haluamme tehdä ja on ohjannut yrityksemme kehitystä, toimitusjohtaja Jari Partanen toteaa.

Kansainvälisille markkinoille

Fantasia Worksin kansainvälistyminen on edennyt vauhdilla kansainvälisten kumppaneiden avulla. Tällä hetkellä on tekeillä kohde Hong Kongiin yhteistyössä Superparkin kanssa ja toinen kohde Hollantiin Lappsetin kanssa. Partasen mukaan kansainväliset projektit ovat heille jo arkipäivää.

– Tänä vuonna tuli käytyä myös Macaossa asennuskeikalla, ja syyskuun lopussa aiomme osallistua Euro attraction showhun (EAS) Berliinissä, josta etsimme uusia kansainvälisiä asiakkaita. Olemme viimeisen kolmen vuoden ajan linjanneet kansainvälistymiseen. Tavoitteemme on, että vuonna 2019 puolet liikevaihdosta tulee kansainvälisestä kaupasta.

Kuopion kaupunki on ollut Fantasia Worksin apuna jalkautumisessa Kiinan markkinoille, luoden kontakteja paikallisten viranomaisten ja yritysten kanssa. Partanen näkee tärkeänä sen, että kaupunki toimii ovenavaajana, jolloin heidän on jatkossa helpompi lähestyä eri tahoja.

– Jos ylätason kontaktointia ei ole tehty korkeiden virkamiesten ja paikallisten yritysten kanssa, on meidän tiemme paljon kivikkoisempi.

Tällä hetkellä Fantasia Works luokittelee itsensä parhaaksi suomalaiseksi elämystaloksi. Partasen mukaan se on helppoa, koska muita ei ole. Tavoitteena heillä on kuitenkin olla vielä jotain isompaa.

Miksi pieni kuopiolainen yritys haluaa kansainvälisille markkinoille?

– Alalla ei ole montaa tekijää Euroopassa, jotka hallitsevat koko elämysrakentamisen ensimmäisestä kynänvedosta lopputuotteeksi. Meillä on koko elämysketju hallussa, se on meidän kilpailuvalttimme, Partanen summaa.

www.fantasiaworks.com

Teksti: Minna Akiola

Tilaa uutiskirje